Rendőrt hívatott Botka egy tévéstábra

2017.05.10. 15:29

 Helyreigazítás

 

2017. május 10. napján "Rendőrt hívatott Botka egy tévéstábra" címmel megjelent cikkünkben azt a való tényt, hogy igazoltatták a rendőrök az Echo TV Informátor című műsorának stábját, abban a hamis színben tüntettük fel, mintha Botka László bármilyen formában intézkedett volna, vagy intézkedést kért volna az újságírókkal szemben.

Azt a valótlan tényt állítottuk továbbá, hogy Botka László rendőrökkel kidobatta az Echo TV stábját.

 

Rendőrökkel és biztonságiakkal dobatta ki a szegedi polgármesteri hivatalból Botka László az EchoTv stábját. A csatorna munkatársai interjút szerettek volna a szocialista miniszterelnök-jelölttel, helyette viszont igazoltatatást kaptak, majd az utcára parancsolták ki őket. Az újságírók nem adták fel, Tatabányáig mentek Botka után, ahol ugyancsak nem sikerült szóra bírniuk a politikust, de legalább elmagyarázták nekik, hogy a szegedi polgármester azért nem nyilatkozik nekik, mert nácik.

Rendőröket hívott az EchoTv stábjára Botka László polgármester Szegeden - az esetről a tévécsatorna számolt be. Az Informátor című műsor munkatársai a SZEVIÉP ügyében akarták kérdezni az MSZP nem hivatalos miniszterelnök-jelöltjét, ezért keresték fel a városvezetőt a polgármesteri hivatalban.

A Botka Lászlót súlyosan érintő SZEVIÉP-botrányban jelenleg is büntetőügy van folyamatban. Az építkezési projektekkel foglalkozó Szeviép évekkel ezelőtti bedőlése több száz kisvállalkozót tett tönkre.  A károsultakat képviselő ügyvéd szerint a több mint 11 milliárdos tartozást maga után hagyó vállalkozás központi szerepet tölthetett be az MSZP finanszírozásában, amelyben központi szerepe volt Botka Lászlónak.

Interjút nem kaptak, a rendőröket viszont kihívták rájuk, akik igazoltatták az újságírókat.

A stáb ez után még két órát várt Botkára, aki nem került elő, tovább viszont nem maradhattak a középületben, mert a biztonsági emberek egyszerűen kiparancsolták őket az utcára.

A tévések azért nem adták fel, és az éppen országjáráson lévő Botka Lászlót Tatabányán is megpróbálták megszólaltatni. A polgármester úgy csinált, mint aki észre se vette az őt kérdező riportert, Nyakó István szocialista sajtófőnök pedig mindent elkövetett annak érdekében, hogy a testével fedezze a párt kormányfőjelöltjét. Az EchoTv Botka beszédére se jutott be, a tatabányai szervezők ugyanis nem engedték be az eseményre az Informátor stábját.

Bohár Dániel riporter Botka László helyett végül Lukács Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselőnél érdeklődött a SZEVIÉP kapcsán. Lukács sem adott válaszokat, azt viszont legalább elmagyarázta, hogy miért is olyan nehéz az EchoTv-seknek szóra bírniuk a szegedi polgármestert.

Maguk fasiszták, maguk nácik!

Mikor az újságíró visszakérdezett, hogy már miért is lennének nácik, Lukács további érveket már nem sorakoztatott fel, egyszerűen csak közölte, hogy "azért, mert fasiszták".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK