Fekália és szemét ömlik a Dunába Szentendrénél

Vágólapra másolva!
A Dunakorzótól nem messze, a sétálók és a parton napozók közelében ömlik a szennyvíz a Dunába Szentendrénél. A Tények riportja szerint még használt pelenka is kerül a folyóba.
Vágólapra másolva!

Habzó, büdös, fekáliás víz ömlik a Dunába Szentendrénél, száz méterrel lejjebb pedig strand van, és a fürdőzők felé folyik a szennyezett víz. Pedig Szentendre polgármestere korábban azt mondta, hogy már többször szóltak a vízműveknek. Mégsem történt semmi.

Egy helyi férfi is megerősítette a Tényeknek, hogy ez már nem az első eset, hogy ilyen büdös vizet engednek a kifolyó csövön keresztül a folyóba.

"Felháborító már csak azért is, mert tavaly előtt adtak át egy strandszakaszt körülbelül 100 méterrel lejjebb, ahol fürdeni lehet a Dunában" - mondta a Németh István, aki az önkormányzatnál is jelezte a problémát. Ott azt a választ adták neki, hogy

műszaki hiba miatt ömlik a szennyvíz a Dunába.

Az eset pénteken is megismétlődött, és az egész Dunakorzón lehetett érezni a szennyvíz szagát. Szentendre polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós korábban azt mondta, elfogadhatatlan, hogy ezek a műszaki meghibásodások ilyen gyakoriak és veszélyeztetik a vízminőséget.

"Tárgyalásokat folytatunk a DMRV-vel, illetve felszólítottuk több alkalommal, hogy üzemet biztosítson, tehát ne forsuljon elő olyan, hogy üzemzavar miatt kerül szennyvíz a Dunába, ezt minden alkalommal meg is igérik, ennek ellenére sajnos többször előfordult" - mondta polgármester.

A Tények a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt-t is kereste az ügyben, azonban az adásig nem érkezett tőlük válasz.