Egy nagyon drága, XIII. kerületi étteremben egyeztetett Botka László, Szeged polgármestere Lengyel Lászlóval. Az esetről fényképfelvétel is készült. Botka korábban a HVG-nek azt mondta, semmilyen szerepe nincsen Lengyelnek a politikai stratégiájának kialakításában.

Botka László, az MSZP leendő miniszterelnök-jelöltje egy XIII. kerületi étterem teraszán négyszemközt egyeztetett Lengyel Lászlóval - írta a nyugatifeny.hu oldala. A cikkhez egy képet is mellékeltek. Az étterem egyébként az egyik legdrágább budapesti vendéglő.  

Botka László Lengyel Lászlóval egyeztet egy nagyon drága budapesti étterem teraszánForrás: Nyugatifeny-hu

Lengyel László személye legutóbb akkor került az érdeklődés fókuszába, amikor kiderült: Lengyel titkos találkozót szervezett, ahol a DK alelnökét, Niedermüller Pétert próbálta Gyurcsány ellen fordítani. A bomlasztási kísérlet hamar lelepleződött, mivel Niedermüller Péter első felháborodásában kiteregette az történetet.

Botka: Nem Lengyel alakítja a stratégiámat

Botka László egy február 27-i HVG-interjúban vehemensen tagadta, hogy Lengyel Lászlótól kapna tanácsokat. Azt mondta, semmilyen szerepe sincsen Lengyel Lászlónak az én politikai stratégiám kialakításában. A Pénzügykutató évtizedek óta szervez rendezvényeket, ahol elsősorban nagy tudású szakemberek tartanak előadást. Évente két-három ilyenen részt szoktam venni. A januári találkozón egy-egy órában meghallgattuk Surányi György gazdaságpolitikai, majd Bárándy Péter a jogállamisággal kapcsolatos értekezését. Ennyit a valóságról."