Figyelemelterelés állhatott a Momentum Mozgalom csütörtöki akciója mögött, amikor teljesen jogtalanul betörtek az Origo szerekesztőségébe. Pont tegnap számoltunk be ugyanis arról, hogy a mozgalom több tagja több mint 16 millió forintot kasszírozott a hallgatói érdekvédelemből.

Figyelemelterelés állhatott a Momentum Mozgalom csütörtöki akciója mögött, amikor teljesen jogtalanul betörtek az Origo szerkesztőségébe. Pont tegnap számoltunk be arról, hogy a mozgalom több tagja több mint 16 millió forintot kasszírozott a hallgatói érdekvédelemből. Azzal, hogy Fekete-Győr András megjelent a szerkesztőségünkben, pont azt érte el, hogy a hírek ne arról szóljanak, hogy a Momo vezetői, hogyan jutottak milliókhoz a hallgatói érdekvédelem révén.  

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke mindenféle engedély nélkül tört be az Origo szerkesztőségébeForrás: MTI/Marjai János


Az akció megtervezett voltát jól bizonyítja, hogy a teljes magyar média a jogtalan betörésről beszél, és nem a Momentum hátországának viselt dolgairól. Érthető, hogy ezekről az ügyekről el akarja terelni a figyelmet a magát a politika teljes megújításáért síkraszálló alakulat, mivel világosan kiderült, hogy az MSZP és az egykori SZDSZ hátországára építülő mozgalom sokmindenben az elődök módszerét követi.

Újabb baloldali összefonódás

Érdekes adalék a Mozgalom hátországával kapcsolatban, hogy Orosz Anna, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja, A Budapesti Intézetnél 2013 óta elemzőként dolgozik. A Budapest Intézetben vezető kutatói poszton van Scharle Ágota. Scharle a Gyurcsány-kormány alatt a Pénzügyminisztérium Közgazdasági Kutató Osztályának vezetője volt. A Horn-kormány alatt, 1994-1996 között pedig az Országos Munkaügyi Központ elemzőjeként dolgozott.