Fidesz: Botka László is csak egy újabb adóemelő és nyugdíjcsökkentő szocialista

Botka László
Botka László
Vágólapra másolva!
A Fidesz-frakció szóvivője szerint Botka László szegedi polgármester, MSZP-s miniszterelnök-jelölt is csak egy újabb adóemelő és nyugdíjcsökkentő szocialista.
Vágólapra másolva!

Halász János szombati budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, igaz lehet, hogy a történelem ismétli önmagát, úgy látják ugyanis, hogy a baloldalon semmi sem változik. Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon után most itt van Botka László, és a szocialisták továbbra is félrevezetik az embereket, hazudnak - értékelt.

Botka László Forrás: MTI/Mohai Balázs

Feltette a kérdést, hogy vajon mikor mondott igazat az MSZP jelenlegi miniszterelnök-jelöltje: a szocialisták kormányzása idején, amikor az összes megszorítást megszavazta a parlamentben, vagy az elmúlt hetekben, amikor az ellenkezőjét próbálta állítani, és "mindenkinek megígért fűt-fát"?

A Fidesz szerint Botka László ugyanott folytatná, ahol Gyurcsány Ferenc abbahagyta.


Bár a szegedi polgármester szívesen tesz úgy, mint akinek semmi köze az eddigi szocialista politikához, a valóság az, hogy több mint húsz éve ő is része az MSZP-nek - hangsúlyozta Halász János.

A "Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai-korszakban" Botka László is megszavazott minden megszorítást, amely a magyar családokat, a munkából élőket, a nyugdíjasokat sújtotta.

Elvett az idősektől egyhavi nyugdíjat és a közalkalmazottaktól egyhavi bért. Támogatta az adóemeléseket: a személyi jövedelemadó mértékének többszöri növelését, a 32 és a 40 százalékos adókulcsot, az élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) 12-ről 25 százalékra emelését, a családi adókedvezmény és az otthonteremtési kedvezmények eltörlését, a lakásáfa megduplázását, valamint a lakáshitelek után járó adókedvezmények megszüntetését.

Ő is a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj bevezetése mellett voksolt.

"Megnyomta a gombot" akkor is, amikor rezsit kellett emelni, és amikor csökkentették a gáz- és távhő-árkompenzációt a legrászorultabbaknak.

Ott volt, amikor mérsékelték a családi pótlék, a gyermekgondozási segély, a gyermekgondozási díj, a gyógyászati segédeszközök jogosultságát, amikor meg akarták adóztatni a családi pótlékot és a nyugdíjakat, továbbá bevezették az ingatlanadót.

Botka László megszavazta a magyar vállalkozásokat sújtó összes adó- és járulékemelést, és akkor sem tiltakozott, amikor az egészségügytől, az oktatástól, valamint a magyar gazdáktól vettek el forrásokat - sorolta a Fidesz-frakció szóvivője.