Furcsa helyen találták meg az eltűnt szörföst

2017.05.21. 14:29

Eltűnt, majd előkerült egy szörfös a Sajkodi-öböl környékén. A vízimentők már úton voltak a helyszín felé, amikor a sportolót egy másik vízimentős vette észre. A szörfös az út mellett stoppolt.

A Sajkodi-öbölben szörföző baráti társaság tagjai kértek segítséget, mert egyik társuk eltűnt az erős szélben.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vízimentői a helyszínre indultak, de közben a parton az egyik, szolgálatból éppen hazafelé tartó vízimentő felvette az akkor már az út szélén stoppoló szörföst.

Fontos tudnivalók

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata felhívja a szörfösök figyelmét, hogy miközben kihasználva a sportolásra kitűnő időjárással érkező erős, alkalmanként viharos erejű szelet, figyeljenek saját biztonságukra.

Egy férfi szörfözik a Balatonban a viharos szélben a balatonfenyvesi szabadstrandnál 2014. október 24-énForrás: MTI/Varga György

A vízre csak megfelelő – neoprén – öltözetben és megfelelő mentőmellényt használva szálljanak. Emellett tartsanak maguknál feltöltött mobiltelefont vízhatlan tokban,  amelyre célszerű telepíteni a Balatonhelp szolgáltatást. Ennek használatával egy gombnyomással kérhető segítség a vízimentőktől.

Fontos, hogy a szél irányára is legyenek tekintettel, és mindig annak irányával ellentétes partot válasszanak sportolásra.  Így északi szélben a déli, míg déli szélben az északi part közelében hódoljanak szenvedélyüknek, mert így elkerülhető, hogy baj esetén a tó közepe felé sodródjanak.