Tiltott verseny közben csapódtak a támfalba a luxusautókkal

2017.05.21. 15:15

A TV2 Tények című műsorának beszámolója szerint két luxusautó versenyzett az M60-as autópályán, amikor belecsapódtak egy három méter magas támfalba. A két autóban öten ültek, mindegyikük sérülése súlyos, egyiküket menőhelikopterrel vitték kórházba. Nem ez az első baleset azon a pályaszakaszon: egy éve két fiatal halt meg.

A balesetben érintett autók Péterpuszta közelében, az M60-as autópálya végénél előbb keresztülmentek egy körforgalmon, egy vízelvezető árkon, majd belehajtottak a három méter magas támfalba.

Kasza Anett, a megyei katasztrófavédelem szóvivője a napokban történt balesetről a Tényeknek elmondta:Az egyik jármű egy kabrió volt, amelynek vezetője súlyos sérüléseket szenvedett, őt a tűzoltók feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki. A beavatkozók leemelték a jármű bal oldali ajtaját, így fértek hozzá a súlyos sérülthöz.

A két autóban összesen öten utaztak, mindegyikük sérülése súlyos, egyiküket mentőhelikopterrel vitték kórházba. A Tények értesülései szerint

a két kocsi versenyzett egymással.

A hírműsor riportere a környéken gyakrabban autózók véleményét is megkérdezte az adott útszakasz forgalmi kockázatairól. A rendszeresen erre járó autósok szerint nem jó megoldás, hogy  az M60-as autópálya azon a szakaszon két sávról egy sávra szűkül, majd egy körforgalomba fut bele. Többen is úgy vélik: hiába van kitáblázva, akik nem ismerik az utat, azokat főleg éjszaka éri váratlanul a különös forgalmi helyzet. Az autósok szerint át kellene alakítani az autópálya végénél lévő körforgalmat, mert életveszélyes. A gépkocsik rendszeresen száguldva hajtanak bele.

A Tények riportja felidézte, hogy egy éve is volt egy baleset azon a szakaszon. Arra két kopjafa emlékeztet, amit a hozzátartozók állíttattak.