Kiskorú veszélyeztetésével vádolják azt az asszonyt, aki magára hagyta a babakocsiban fekvő, 24 hónapos kisfiát és ő maga csak másnap került elő, bódult állapotban. A gyerek kórházba került.

Még tavaly augusztus 31-én egy 34 éves nő a kora esti órákban a 20. kerületi Pozsonyi utcában

szemetes mellé kirakott használt tárgyak között kutatott. A "bódult állapotban lévő" asszonnyal volt az akkor 14 hónapos kisfia is.

Miután bezsákolt néhány használt tárgyat, az "anya" elsétált úgy, hogy

14 hónapos gyerekét az út szélén, a babakocsiban hagyta.

Az utcában lakók vették észre, hogy mi történt. Megpróbálták megkeresni asszony, de mivel nem találták, hívták a rendőrséget. A magára hagyott kisfiút a rendőrök gyerekkórházba vitték, miközben mindenhol keresték az anyját, akit csak másnap – 2016. szeptember 1-jén – reggel találtak meg egy 23. kerületi lakásban.

Akkor is "bódult állapotban" volt.

Az eset után a Budapest Főváros Kormányhivatal 23. Kerületi Gyámhivatala a gyereket ideiglenesen nevelőszülőnél helyezte el.

Az asszony azzal, hogy 14 hónapos gyerekét az utcán magára hagyta, súlyosan megszegte a szülői nevelési, gondozási és felügyeleti jogból eredő kötelezettségét, és a kiskorú testi fejlődését súlyosan veszélyeztette" - olvasható az ügyészség honlapján.

Az anyát kiskorú veszélyeztetésével vádolják. Ha bűnösnek találják, akár öt évig is börtönben maradhat.