Segítséget ajánlott a megdobált magyar busz utasainak a nagykövetség

Vágólapra másolva!
A Külgazdasági és Külügyminisztérium szerint a magyar nagykövetség segítséget ajánlott az utasoknak, akiknek buszát hétfő hajnalban megdobálták a franciaországi Calais-nál.
Vágólapra másolva!

A magyar diákok és tanárok kisbuszát hajnalban támadtak meg bevándorlók Calais-nál.

A kecskeméti Kandó Kálmán Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata egy szakmai versenyre tartott Londonba, amikor az észak-francia város közelében

kövekkel és betondarabokkal dobálták meg őket a migránsok.

Mészáros Károly csapatvezető oktató az M1 csatorna Híradójában azt mondta, a Nagy-Britanniába tartó komp kikötőjébe tartottak éppen az autóúton, amikor azt vették észre, hogy betonoszlopokból és -törmelékből valakik torlaszt építettek az úton. Az út mellett ugrottak elő a migránsok, és vélhetőleg meg akarták őket állítani.

- mondta.

Végül egy benzinkútnál ragasztószalaggal megerősítették a sérült oldalsó üveget, a hátsóhoz pedig keményebb tárgyat rögzítettek. A csapat hazafelé már egy másik útvonalon jön.

A Híradóban elhangzott, hogy a kamionosok egyre gyakrabban beszélnek arról, hogy ha tehetik, elkerülik a kikötővárost, mert a dzsungelnek hívott sátortábort ugyan megszüntették Calais-nál, az onnan kitelepített bevándorlók azonban a környéken maradtak, és mindent megpróbálnak, hogy átjussanak a csatornaalagúton az Egyesült Királyságba.