Ezúttal Brüsszelben tarhált a Momentum

Momentum tüntetés 2017 05 01
Vágólapra másolva!
A Népszava internetes oldalán vasárnap számolt be arról, hogy a Momentum Mozgalom Belgiumban gyűlést tartott magyaroknak. 60-70-en voltak kiváncsiak rájuk, ami fantasztikus szervezést jelentett, hiszen brüsszeli alapszervezetük összesen hét emberből áll.
Vágólapra másolva!

Azon kívül, hogy szidták a magyarországi viszonyokat (kormány, sajtó, satöbbi, satöbbi), eldicsekedtek azzal is, hogy betörtek az Origo szerkesztőségébe. (Természetesen - miután megijedtek a jogi következményektől - nem betörésről beszélnek, hanem szerintük csak úgy "besétáltak". Lassan szinte az Origo hívta meg a zavart mosolyú "pártelnököt", hogy előre begyakorolt, álhatározott mozdulattal az újságíró asztalára könyököljön és így zavarja meg a munkát.) Megosztónak és polgárpukkasztónak nevezték akciójukat, és a Népszava beszámolója szerint mindezt tabudöntögető tevékenységnek nevezték.

Ilyen alapon persze egy zsebtolvaj is tabudöntögető a villamoson, hiszen törvénytelenséget csinál.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A gyűlésen persze szívesen mondott a "pártelnök" és egyik társnője nagyokat, például ősszel szerintük 10%-on fog állni a Momentum... Ezen kívül - most a Momentummal nem ellenséges Népszavát idézzük - "az elnökségi tagok kevés konkrétumot árultak el".

Na, egyet persze, igen.

Tarhálni mentek Brüsszelbe.

Ahogy többször megírtuk, hallgatói önkormányzati vezetőként is szerették a pénzt, milliókat vettek fel, nem beszélve Hajnal Miklós alelnök1 2 milliós "ötletéről". Most arról beszéltek, hogy remélik, a külföldön élő magyarok támogatják őket. Széles adományozó kört akarnak és közösségi finanszírozást. Meg sok pénzt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Persze, a nyilvános pénzkoldulásnak más értelme is van. Mivel

soha nem válaszolnak arra a kérdésre, honnan van ennyi pénzük, nem mondják meg, hogy milyen kapcsolatban vannak Soros Györggyel

- nyilván majd mindenre azt fogják mondani: az egész világ őket támogatja, aprócska adományokkal.