Három ember életébe került, hogy rosszul húzta meg a csavart

Vágólapra másolva!
3 évre ítélte a bíróság azt a lengyel sofőrt, akinek a kamionjáról elszabadult pótkerék és az három ember halálát okozta a 47-es úton februárjában. 5 évre a vezetéstől is eltiltották, és a 4 és félmilliós bűnügyi költség közel felét is ki kell fizetnie.
Vágólapra másolva!

A férfi a lengyelországi Torunból indult el 13 tonna áruval Romániába egy kamionnal, amelyet kollégája egy hasonlóval követett. A második kamion azonban Debrecenben lemaradt, így a férfi a városból kiérve megállt.

Körbejárta a kamiont, és észrevette, hogy mozog a jobb hátsó dupla kerék külső kereke. Mivel már besötétedett, úgy döntött, meghúzza a csavarokat, és egy megvilágított helyen alaposabban megvizsgálja.

Egy derecskei benzinkútnál állt meg és éppen hozzálátott a pótkerék leszereléséhez, amikor megérkezett a kollégája. A szerelést jórészt a férfi végezte, társa csak kisebb dolgokban segített. A szerelés után folytatták útjukat.

Negyedórával később a pótkocsi jobb hátsó dupla kereke levált.

A külső kerék jobbra, a szántóföldre gurult, a belső kerék viszont belevágódott egy szemből érkező autóba. A sofőr, fékezés közben átment a másik sávba és nekiütközött a második kamionnak. Az autó sofőrje és két utasa azonnal meghalt.

Az autó negyedik utasát súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, az ő sérülései maradandóak.

Az ítélet indoklása szerint

Az ítélet nem jogerős.