Kósa Lajos a Momentumról: a Szamuely-fiúk viselkedtek így

Halász János; Kósa Lajos
Budapest, 2017. április 4. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője Frakcióinfó címmel tartott sajtótájékoztatón a Parlamentben 2017. április 4-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
A leghatározottabban el kell utasítani azt a fenyegető fellépést, amit a Momentum Mozgalom az Origo szerkesztőségében tanúsított - mondta Kósa Lajos budapesti sajtótájékoztatóján. A Momentum "pártelnöke" és társai múlt héten törtek be az Origo szerkesztőségébe, mert nem tetszettek nekik a pénzügyi botrányaikról szóló cikkek.
Vágólapra másolva!

Ez a Szamuely-fiúknak volt a módszere

A Momentum Mozgalom tagjai rátörtek az Origo szerkesztőségére, és ott

egy nekik nem tetsző cikk miatt próbáltak fenyegetően fellépni, nyomást gyakorolni.

- mondta Kósa Lajos frakcióvezető.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője közölte, hogy a Momemtum Origo elleni támadása a Tanácsköztatársaság időszakát idézte föl Forrás: MTI/Máthé Zoltán

"A XX. század legrosszabb időszakai köszönnek vissza"

Mint arról korábban beszámoltunk, csütörtök délelőtt – nagyjából egy órával az után, hogy megjelentettünk egy cikket arról, hogy a Momentum több vezetője milliókat vett fel korábban mint hallgatói önkormányzati vezető – betörtek az Origo szerkesztőségébe, és ott megtámadták vezető politikai újságírónkat. A botrány addig tartott, amíg a cég egyik vezetője megérkezett, és kidobta őket.

A Figyelő állásfoglalásában kijelentette: a huszadik század legrosszabb időszakait idézi fel a Momentum akciója.

Mi is megírtuk: lehet, hogy viselkedésük, zavaruk, ügyetlenségük, fogalmazásuk, eloldalgásuk nevetséges. De a lényeg:

gondolkodásuk kétségtelenül gyalázatos időket idézhet fel

a történelem iránt érdeklődő (vagy korábbi diktatúrákat átélt) emberekben. Utalhatunk nácikra, utalhatunk ávósokra. Vagy akár a Lenin-fiúkra.