Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan valószínű újabb zápor, néhol zivatar - írja a Köpönyeg.hu. Estig erős marad a légmozgás.

20 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Pénteken a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de már csak elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Mérséklődik a szél. Reggel 10, délután 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton ragyogó napsütés és gomolyfelhő-képződés valószínű. Egy-egy zápor fordulhat elő. Az északi szél megélénkül. 19 és 24 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap sok napsütésre, kevés fátyolfelhőre van kilátás. Csapadék nem lesz. 20 és 25 fok között várható a maximum.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Május 25. az év 145. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 220 nap van hátra.

Ma az Orbánokat köszöntjük.

Az Orbán férfinév a latin Urbanus névből ered, amelynek jelentése: városi. Vámbéri Ármin megemlít egy Khodzsa Orbán nevű búcsújáró helyet a „Dervisruhában Közép-Ázsián át" című könyvében.

Távirányító

A Duna TV-n 20.30-kor jön a Tóth János, Mucsi Zoltán sorozata, ez a 12. rész. Rögtön utána Fábry, ugyanott. Ha elege lett a humorbonbonokból, vagy csak másra vágyik, akkor 21.30-kor irány a Viasat3, ugyanis ma este ér véget az Exek az édenben, kiderül, ki vagy kik viszik el a 10 millió forintos fődíjat.

Heti mozipremierek

  • A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja
  • Sárkányvarázs
  • A művészet templomai: Forradalom - Az orosz avantgárd születése
  • Modern idők