Bentleyt is loptak a betörők - közel 30 lakásba betörtek a tolvajok

2017.05.30. 19:02

2013. és 2016. szeptember között közel 30 budapesti ingatlanba tört be egy banda. Drága elektronikai eszközöket, köztük több televíziót, laptopot, mobiltelefont, tabletet, ékszereket és pénzt vittek el. 

Az öt budapesti férfi a kiszemelt lakások ajtaját vagy ablakát felfeszítette, majd elvitte a nagyértékű holmikat. A rendőrség nyomozás során azonosította a banda tagjait, majd 2016. május és szeptember között elfogták a betörőket és az orgazdát.

Bentleyt is loptak a betörőkForrás: police.hu

Közel 30 betörést ismertek el

A nyomozóknak közel 30 betörést ismertek el, amelyek több újbudai és belvárosi kerületet érintettek. A betörések között akadt emeleti lakás és családi ház, de loptak garázsból is.

A zsákmány között egy Bentley is van

2016. május 21-én az egyik tolvaj kifigyelte, hogy egy XII. kerületi ház garázs ajtaját nyitva hagyták, a kulcsot a zárban felejtették. A férfi a helyzetet kihasználva ellopta a kulcsot, majd másnap hajnalban kinyitotta a garázst, magához vette az autó kulcsát majd kitolta a Bentleyt és elhajtott vele. Később egy parkolóban hagyta a luxusautót, amit a nyomozók megtaláltak és lefoglaltak.

Forrás: police.hu

A műszaki cikkeket egy jordániai férfinak adták el

A lopásokból származó műszaki cikkeket egy 44 éves Jordán származású férfinak kínálták eladásra, aki használt műszaki cikkekkel kereskedik egy X. kerületi üzletben. A nyomozók az üzletben megtalálták a betörésekből származó tárgyak egy részét, ezért a férfit orgazdaság bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ötfős társaság és az orgazda ellen most vádemelést javasolnak a budapesti rendőrök.