Kifizette a Groupama a veronai buszbaleset károsultjait

2017.05.30. 10:56

A legmagasabb kártérítési összeget kapták meg a veronai buszbaleset károsultjai a Groupama Biztosítótól.

Az elmúlt napokban attól volt hangos a sajtó, hogy a veronai buszbaleset károsultjai méltatlanul kevés kártérítést kapnak a biztosítótól, a Magyar Biztosítók Szövetsége viszont közölte, a tragédia károsultjait kiemelten kezelik. 

A tartós gyógykezelésre szoruló sérültek gyógyszerelését életük végéig fizeti a biztosító. 

A Mabisz átnézte a Groupama eddigi kárrendezéseit, de nem találtak hiányosságokat. A sérültek és a hozzátartozók számára külön telefonvonalat indítottak, valamint online is várják a kérdéseket, észrevételeket. 

A biztosítók szövetsége szerint a közvélemény elvárja, hogy a fontosabb fejleményekről tájékoztatást kapjanak, de azt is hozzátették, a titoktartási előírások miatt 
nem tájékoztathatják mindenről a nyilvánosságot. 

Az olaszországi buszbaleset eddig Veronában ápolt utolsó sérültjét hozzák a budapesti Honvédkórházba a Liszt Ferenc repülőtérrőlForrás: MTI/Kovács Attila

A kártérítés és kárenyhítés több tételből áll: a poggyászok költségét egyszerű megállapítani, de az úgynevezett 

sérelemdíjat nehéz számszerűsíteni.  A Ptk. úgy fogalmaz, személyenként kell kezelni a káresetet, minden közeli hozzátartozónak kártérítést nyújtva.

A biztosítónak ugyanakkor nemcsak a tragédiában érintettekkel kell tartania a kapcsolatot, de a hatóságokkal, kórházakkal, illetve a gyámhatósággal is. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK