Hamis vád miatt feljelentették Botka László titkárnőjét

2017.05.31. 14:53

Hamis vád miatt feljelentést tett Botka László szegedi polgármester titkárnője ellen Szabó Bálint, a Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője, aki szerint a szegedi polgármester érintettségét is vizsgálni kell.

Az ügy előzményeiről az ügyvezető elmondta, hogy tavaly május 17-én a Cserepes sori piacon árusító kereskedők képviselőjeként kívánt petíciót átadni Botka Lászlónak. Az esetről kiadott rendőrségi közlemény szerint a szegedi városházára bemenve megfogta és ellökte a polgármester titkárnőjét, és ezzel garázdaságot követett el.

Bebizonyosodott, hogy Botka titkárnője hamisan vádolt

Szabó Bálint úgy fogalmazott, egy év kellett ahhoz, hogy "bizonyítékokkal alátámasztva kiderüljön az igazság": a Szegedi Járásbíróság elsőfokú ítéletével felmentette a garázdaság vádja alól. Az ügyvezető szerint egyértelműen bebizonyosodott, hogy Botka László titkárnője hamisan vádolta meg őt a garázdaság bűncselekményével, és ez alapján indult eljárás ellene. Ezért a titkárnő ellen szerdán reggel feljelentést tett a Csongrád Megyei Főügyészségen, és azt kérte, hogy "a megrengett szegedi közbizalom helyreállítása érdekében" induljon büntetőeljárás.

Szabó Bálintot korábban bilincsben vitték el a városházárólForrás: Szegedma.hu

A cégvezető azt állította, nem a titkárnő találta ki mit mondjon, felbujtója volt. "Az, hogy ez a személy a városházán keresendő vagy a városi vagy a megyei rendőrség alkalmazottai körében, az illetékes nyomozóhatóságnak kell eldöntenie" - tette hozzá.

"Botka nem tárgyal senkivel"

Szabó Bálint kérte, az ügyészség kifejezetten vizsgálja meg Botka László személyes érintettségét is. Hozzátette: a szegedi polgármesternek "lassan nem marad olyan közvetlen munkatársa, aki valamilyen bűncselekményben nem lenne érintett". Az ügyvezető kitért arra is, Botka László egyetlen a károsultak általa képviselt csoportjával sem volt hajlandó tárgyalni.