Késsel támadt a rendőrökre egy férfi Várpalotán

2017.06.01. 12:40

Többek között felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt emeltek vádat egy 24 éves várpalotai férfi ellen, aki februárban késsel támadt a rendőrökre, kocsijukat pedig megrongálta.

A vádirat szerint hajnalban akarták a férfit igazoltatni, mivel látták rajta, hogy zavartan viselkedik. Egy seb is volt rajta, amit önmagán ejtett, és egy másikat a nyakán. Ezért mentőt hívtak hozzá, az egyik rendőr pedig meg akarta motozni.

A férfi viselkedése ezután megváltozott, agresszív lett és késsel a rendőr felé indult.

A rendőr többször szólt, hogy tegye le a kést, mert ha nem, lőni fog, de a férfi nem engedelmeskedett. A férfi folyamatosan szidta a rendőröket, aztán az autójukhoz ment, és szélvédőjét 2-3 ökölütéssel betörte.

Amikor meghallotta, hogy a rendőrök erősítést kérnek, újra a kocsihoz ment, és annak több lámpáját berúgta. A kiérkező újabb rendőröket is szidni kezdte, és a megrongált rendőrautót tovább ütötte, a kését a járőrautó gumijába szúrta, amitől annak pengéje darabra tört. A férfi a penge csonkját maga előtt tartva az egyik rendőr felé indult, aki gumibotjával a karjára ütött, míg társa a golyóálló mellényét dobta neki. Az egyensúlyát vesztett férfit végül leteperték és megbilincselte.

A férfi ellen most emeltek vádat.