Orbán Viktor: A londoni támadások különös megrázkódtatást jelentenek

London, London Bridge, terrortámadás, Borough Market
London, 2017. június 4. Rendőrségi kordon mögül távoznak emberek a londoni London Bridge környékén 2017. június 4-én, miután egy furgon gyalogosok közé hajtott a hídon, a közeli Borough piacnál pedig késelés történt. (MTI/AP/Matt Dunham)
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor táviratban fejezte ki megdöbbenését és együttérzését Theresa May brit miniszterelnöknek a szombat esti londoni terrortámadás miatt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyságot ért támadások különös megrázkódtatást jelentenek minden magyar számára, hiszen az elmúlt évtizedben - munka vagy tanulás céljából - számos honfitársunk választotta az Önök gyönyörű fővárosát" - írta Orbán Viktor, leszögezve: Magyarország kormánya és a magyar emberek

"továbbra is készek hozzájárulni közös biztonságunk megvédéséhez."

- zárul a magyar miniszterelnök levele.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a 180 perc című műsorban 2017. június 2-án. Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Szombat éjjel ismeretlen támadók kisteherautójukkal a gyalogosok közé hajtottak a London központjában található London-hídon. Több embert elgázoltak, majd továbbhajtottak a közeli piacra, a Borough Marketre, ahol késsel támadtak az emberekre. A rendőrség nyolc perccel az első riasztás után mindhárom támadót agyonlőtte. A merényletnek hat halálos áldozata van, és negyvennyolc embert vittek kórházba.