Szijjártó Péter: A terroristák el akarják törölni a keresztény kultúrát

Vágólapra másolva!
A magyar kormány elítéli a szombat éjszakai londoni terrortámadásokat - közölte Szijjártó Péter külügyminiszter. A miniszter szerint a merénylet időzítése azt is jelzi, hogy a terroristák el akarják törölni a keresztény kultúrát.
Vágólapra másolva!

Együtt érzünk a gyászolókkal, a sérülteknek mielőbbi teljes felépülést kívánunk! - írta a terrortámadásra reagálva Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A minisztérium közleménye szerint a kormány a lehető leghatározottabban elítéli a londoni, terrortámadásokat, a merénylet módja és pünkösdi időzítése azt mutatja, hogy a terroristák "semmilyen aljasságtól nem riadnak vissza", sőt "egyértelmű, hogy

keresztény vallásunkat és kultúránkat is el akarják törölni".

Magyarország londoni nagykövetsége kapcsolatban áll a rendőrséggel - folytatta -, magyar sérültről nem érkezett hír, a követség ügyeleti telefonján (00-44-207-201-3440) segítséget senki sem kért.

A sokadik terrortámadás után "Európának végre ki kell mondania, hogy nem akarunk a terrorral együtt élni" - jelentette ki Szijjártó Péter. Erre a "szörnyű kihívásra" egyetlen jó válasz van:

"az Európába súlyos terrorveszélyt hozó illegális bevándorlás teljes megállítása,

valamint a terrorral szembeni zéró tolerancia meghirdetése. Minden mással a saját pusztulásunkat idézzük elő" - hangsúlyozta.

Szombat éjjel még ismeretlen támadók kisteherautójukkal a gyalogosok közé hajtottak a London központjában található London hídon (London Bridge). Több embert elgázoltak, majd továbbhajtottak a közeli piacra, a Borough Marketre, ahol késsel támadtak az emberekre. A rendőrség nyolc perccel az első riasztás után mindhárom támadót agyonlőtte. A merényletnek hat halálos áldozata van, több mint negyven embert pedig kórházba kellett vinni.