Liberálisok: 30 napon belül fizessen mindenki

Fodor Gábor, liberálisok, MLP
Budapest, 2016. október 2. Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke sajtótájékoztatón értékeli a kvótareferendumot a párt fővárosi irodájában 2016. október 2-án. A népszavazást a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatban írták ki.
Vágólapra másolva!
A Magyar Liberális Párt egy frissen bejelentett kezdeményezésével két legyet ütne egy csapásra: megtámogatná a kiscégeket a multikkal szemben és tőkét szabadítana fel a gazdaságban. Mindezt a 30 napon belüli fizetés kötelezővé tételével érnék el Fodor Gáborék.
Vágólapra másolva!

Kötelezővé tenné 2018-tól a 30 napos fizetési hatridőt a Magyar Liberális Párt (MLP) 2018-tól - erről beszélt sajtótájékoztatóján Fodor Gábor. A liberális pártelnök ehhez a polgári törvénykönyv (ptk) módosítását is kezdeményezi, illetve azt szeretné elérni, hogy már jövő év január 1-tól életbe lépjen az intézkedés.

Fodor azt mondta, a törvényjavaslatuk segítené a kisebb vállalkozásokat a nagyobb cégekkel szemben, akik visszaélnek erőfölényükkel, és nem fizetik ki számlákat, vagy visszatartják a pénzeket.

Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke Forrás: MTI/Marjai János

A ma érvényben lévő ptk. alapján a cégek közötti megegyezésre bízza a fizetési határidők kialakítását.Hozzátette, hogy a Liberálisok szerint a kötelező 30 napos határidő bevezetése azért is hasznos, mert forrásokat szabadítana fel az alapvetően tőkeszegény magyar gazdaságban.