Megtámadták egy villamos utasait és egy rendőrt is

2017.06.06. 11:09

Két férfi tavaly decemberben először a Móricz Zsigmond körtéren egy villamos utasaira, és egy magát szolgálatba helyező rendőrre támadt rá, majd később egy XI. kerületi söröző vendégeinek esett neki.

Egy 20 és 21 éves férfi még tavaly december 16-án este a Móricz Zsigmond körtéren részegen rátámadt néhány emberre.

Az Újbuda Központ felé közlekedő egyik villamoson a viselkedésükkel megzavarták a villamos szabályszerű és biztonságos közlekedését, ezért a villamos vezetője felszólította őket, hogy hagyják el a járművet"- olvasható a Budapesti Nyomozó Ügyészség Origónak küldött vádiratában.

A támadók leszálltak a villamosról és szidni kezdték a villamosvezetőt, aztán az utasokkal is összevesztek. Egyszer csak a 21 éves férfi a vezetőfülke mögötti résznél a peronról az utasok felé rúgott.

A rúgás egy utas kezét érte, a férfi egyik ujja kificamodott.

Ekkor szállt le a villamos hátsó részében utazó szolgálaton kívüli rendőr és kérte a támadókat, hogy hagyják abba.

Közölte, hogy rendőr, egyúttal szolgálati igazolványának felmutatásával szolgálatba helyezte magát, a 20 éves férfi azonban ezután is - már tudva hivatalos személy minőségéről - rátámadt, megütötte, majd társával együtt elmenekült a helyszínről" - írták a vádiratban.

A két férfi nem hagyta abba. Nem sokkal ezután egy XI. kerületi söröző előtt tartózkodó több fős társaságba is belekötött. Pár perccel később visszatértek a körtérre és több emberre - köztük két nőre is - rátámadtak.

Őket puszta kézzel és a kezükbe vett tárgyakkal ütötték és beléjük is rúgtak.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség az ügyben hivatalos személy elleni erőszak, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és többrendbeli testi sértés miatt emelt vádat, a két férfit börtönben látnák.