Zivatarokra és felhőszakadásra figyelmeztetnek

autó elöntött utca férfi KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ SZEMÉLY személyautó tol
Budapest, 2017. május 23. Egy férfi személyautót tol a XIII. kerületi Béke téren 2017. május 23-án. A fővárosra is lecsapó vihar, a lezúduló nagy mennyiségű csapadék a város számos pontján okozott gondot, a II. és a III. kerületben is több utcát és utat elöntött a víz. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Erős szél, jégeső és heves viharok. Budapestre és öt megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.
Vágólapra másolva!

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre

Budapest mellett Pest, Bács-Kiskun, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére.

Ezeken a területeken heves zivatarokra, erős szélre és jégesőre kell számítani, valamint akár 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében a heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Délelőtt a Duna-Tisza köze északi felében, illetve az Északi-középhegység térségében lehetnek zivatarok, erős szél. Estig főként a középső országrészben, illetve az Északi-középhegység térségében lehetnek viharok

90 kilométer/órás széllel és jégesővel.

Az erős szél miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére az erős szél miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

A zivatarok viszont felfrissülést hoznak: a 26-31 fok várható, estére pedig 19-25 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.