Almásfüzitőn a polgármesteri címre hárman pályáznak: két független és egy munkáspárti jelölt. Csanádpalotán hatan, Tatárszentgyörgyön hárman indulnak a voksoláson.

A Komárom-Esztergom megyei Almásfüzitőt 15 évig a független Karánsebesy Lukács vezette, aki februárban egészségügyi okokra hivatkozva mondott le. A vasárnapi választáson függetlenként Beró László alpolgármester, Csapucha Árpád és Holbik Márton a Munkáspárt jelöltje indul.

A Csongrád megye Csanádpalotán a volt polgármester, Kovács Sándor halála miatt kellett időközi választást kiírni. A polgármesteri címért hatan indulnak: Gajdics Róza, Mikulán László, Szügyi László, Nyergesné Kovács Erzsébet és Debreczeni István független jelöltként, valamint Kovács Zoltán Gábor a Magyar Munkáspárt jelöltjeként.

Időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap a Pest megyei Tatárszentgyörgyön is, mert a képviselő-testület februárban feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért három jelölt indul: Bakóné Beles Erzsébet függetlenként, Szehofner József a Fidesz-KDNP, Nagy Sándor pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A hat képviselői helyre tizenöten pályáznak, ebből 14-en függetlenként, egy jelölt pedig a Fidesz-KDNP színeiben.