Felismeri a párkapcsolati erőszakot?

2017.06.07. 16:59

Egészen biztos benne, hogy képes felismerni az erőszakot, ha a saját vagy valamelyik ismerőse párkapcsolatában történik? Mit értünk bántalmazás alatt, és mi az, ami még belefér egy kapcsolatba? Az Ökumenikus Segélyszervezet kampányt indított azért, hogy tisztába tegye a párkapcsolati erőszak fogalmát.

Több mint egy hónapja indult el a Meddigmehet.hu tanácsadói oldal, ahol pszichológusok, jogászok és szociális munkások nyújtanak segítséget az áldozatoknak.

Az erőszak sokféle formát ölthet, az áldozatok olykor maguk sem tudják, hogy nemcsak a pofon jelent bántalmazást, hanem lelki terror is. A megalázó megjegyzések és a vádaskodó féltékenykedés már önmagukban is bántalmazásnak számítanak, sokszor a szurkálódás viszont tettlegességig fajul.

Forrás: Thinkstock

Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Vodafone olyan figyelemfelhívó videót készített, amely megmutatja, mi az, ami már nem fér bele egy kapcsolatba. Így akarják felhívni a figyelmet a párkapcsolati erőszak problémájára, amely sajnos sokaknál még mindig tabutéma.

A teljes vidó a meddigmehet.hu oldalon nézhető meg. A videó megosztásával most bárki kiállhat a kapcsolati erőszak ellen, és segíthet azzal, hogy felhívja a figyelmet az oldalra.