60 ezer adag kábítószert foglalt le a rendőrség

60 ezer adag kábítószer. A hajdú-bihari rendőrök által a gyanúsítottak lakásaiban lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke több mint 200 millió forint.
Vágólapra másolva!
A hajdú-bihari rendőrök által lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke több mint 200 millió forint - adta hírül a police.hu.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint egy debreceni férfi rendszeresen vásárolt kábítószert budapesti ismerőseitől azért, hogy azt tovább értékesítse. A Hajdú-Bihar megyei nyomozók azonosították azt a négy férfit és azt a házaspárt,

akik feltételezhetően az ország egész területén kábítószert árusítottak

és kapcsolatba hozhatóak a debreceni férfival is.

Egy időben fogták el a gyanúsítottakat

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a budapesti rendőrökkel közösen összehangolt akció keretén belül 2017. június 7-én a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeivel, valamint a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival ugyanabban az időpontban, otthonaikban elfogták a gyanúsítottakat.

A rendőrök a házaspárnál közel 50 kilogramm marihuánát, 1 kilogramm kokaint, több millió forintot, valamint külföldi valutát találtak. Egy társuknál további 3 kilogramm amfetamint, 2000 darab extasy tablettát találtak.

Forrás: police.hu

A többi gyanúsított lakásában további készpénzt, kábítószergyanús anyagot és növényi származékokat foglaltak le.

Forrás: police.hu

A nagyszabású akció során elfogott és a megyei rendőr-főkapitányságra előállított öt férfit, valamint a dunakeszi nőt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra, amit a Debreceni Járásbíróság el is rendelt. Egy társuk, a debreceni férfi szabadlábon védekezhet.

A nyomozóhatóság vizsgálja a gyanúsítottak külföldi kapcsolatait is.