Nyomoz az adóhatóság Simicska és a Jobbik plakátkampánya miatt

Vágólapra másolva!
Egy reklámpiaci gazdálkodó ellen folytat büntetőeljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közérdekű bejelentés alapján - reagált az adó- és vámhatóság pénteken az MTI kérdésére. Az MTI a Magyar Időkben megjelent hírrel összefüggésben kereste meg a NAV-ot, amely szerint a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Kft. és Mahir Cityposter Kft.-nél nyomozás folyik költségvetési csalás miatt, a Jobbik plakátkampánya kapcsán.
Vágólapra másolva!

A Magyar Idők pénteki számában arról írt, hogy a két cég megtévesztette a NAV-ot azzal, hogy lényegesen kevesebb hirdetési felületet vallott be annál, mint amennyit valójával a Jobbik rendelkezésére bocsátottak.

Az adóhivatal részleteket a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem közölt, csak annyit erősített meg, hogy

egy reklámpiaci gazdálkodó ellen folytat büntetőeljárást közérdekű bejelentés alapján.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján a témával kapcsolatban arról beszélt, hogy milliárdos méreteket ölthet a "Jobbik-Simicska korrupció". Szerinte a Jobbik "összevissza beszél" a plakátok számáról és arról, hogy mennyi ideig bérelte a felületeket.

A Jobbik szerint a piaci szokásoknak megfelelő szerződést kötöttek, ami azt jelentené, hogy három hónapra ennyi plakáthely értéke mintegy 2,5 milliárd forint - mondta a kereszténydemokrata képviselő. Szerinte a Jobbik tavalyi költségvetési támogatása viszont 476 millió forint volt, a mostani kampány értéke pedig az ötszöröse ennek.