Megpróbálta elhallgatni a jobbikos zsidózást Simicska Indexe

Vágólapra másolva!
Másfél napig nem írtak semmit a rendszerváltás utáni egyik leggyalázatosabb botrányról, mert nem illik gazdájuk Jobbik-propagandájába.
Vágólapra másolva!

A Pesti Srácok péntek hajnalban írta meg, hogy Zagyva György Gyula, a Jobbik volt parlamenti képviselője egészen aljas módon zsidózott és egy másik ember egész családjának a kiirtásával fenyegetőzött. A Jobbiknak borzasztóan kínos üggyel kapcsolatban azonban a saját függetlenségével állandóan dicsekvő Index a végsőkig próbálta eltitkolni a botrányt, egészen szombat kora délutánig. Akkor már akkora volt a felháborodás az egész országban, hogy lehetetlen volt tovább erről hallgatni. És nyilván megjött az engedély is egy cikkre.

Simicska Lajos milliárdosnak ugyanis két igazi ékköve van. Az egyik egy párt, a Jobbik – hogy hogy machináltak együtt a plakátkampányukkal, arról többször is írtunk, ügyükkel már a NAV foglalkozik. A másik egy internetes újság, az Index. Az Origo ugyan már egy éve megírta, hogy Simicskának opciós joga van az Indexre, ő áll a háttérben, de az Index mindig letagadta. Amikor Simicska előjött barlangjából, és kiderült, tényleg övé a lap, akkor egyből arról beszélt az Index főszerkesztője, hogy mindezek ellenére tökéletesen függetlenek, és erre a papíron tulajdonossá tett Bodolai László a garancia. (aki egyébként például az LMP-s Hadházy Ákos vagy a volt Index-tulajdonos és Simicska-ügyfél, Spéder Zoltán ügyvédje...). Tehát ennyire garancia.

Azt mondta akkor a főszerkesztő, Dudás Gergely, hogy lemond, ha befolyásolják.

Néhány hét múlva meg is tette.

Úgy tudjuk, a függetlenség szimbólumaként jellemzett Bodolai egy Tóth-Szenesi Attila nevű Index-újságírón keresztül diktálta Simicska Lajos utasításait. Nem meglepő, hogy ezek után csodák csodájára Tóth-Szenesi Attilát neveztette ki Simicska Bodolaival főszerkesztőnek. Úgy tudjuk, többen készülnek távozni, a maradókra pedig a mostaninál is keményebb Jobbik-barát időszak vár. Információink szerint

szeptembertől nem lesz kibeszélés, csak kemény egység: egység a gazda, Simicska Lajos pártja, a Jobbik mellett.

Hogy milyen lesz ez az újság, azt nem nehéz kitalálni a mai Jobbik-kongresszus indexes interpretálásából. Kiemelt helyen, órákon át, eksztatikus hangulatban Jobbik-himnusz. Mintha egy valódi államférfiről, egy jövendő miniszterelnökről írnának, így jelent meg Vona Gábor figurája. És persze

egyetlen szó sincs arról, hogy a Jobbik támogatása drámaian visszaesett, Vona népszerűtlenebb mint valaha, a pártot egymást érik az antiszemita és rasszista botrányok.

És persze másfél napig egy szó sem a jobbikos Zagyva gyalázatos antiszemita fenyegetéséről.