Mindenki felelős a hit megtartásáért a bomladozó Európában, melybe az iszlám próbál betörni - mondta Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Nem csak az egyházi vezetők és a kormánynak van felelőssége abban, hogy a hit megmaradjon, hanem minden egyes embernek- mondta Soltész Miklós.

Az államtitkár szerint mindenki egyénileg hozzájárulhat ahhoz, hogy Európában is megváltozzon az "Istentől és kereszténységtől, kétezer éves kultúránktól elforduló" mentalitás.

Forrás: Origo

Fontos, hogy egy kis település illetve a lakosok megpróbálják megőrizni a hitüket ezekben az időkben, amikor a muszlim vallás és a vadliberális ideológia megpróbálja Európát megváltozatni - 
hangzott el Sárszentágotai Szent Ágota Plébániatemplom felújítása alkalmából tartott ünnepi szentmisén.

A sárszentágotai templom tetőszerkezetét 2010-ben felújították, de további munkálatokra is szükség volt, amihez nem volt elegendő forrás. A kormány most 6,5 a Székesfehérvári Egyházmegye 6 millió forinttal támogatta a nagyon leromlott belső terek renoválását.