Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Hétfőn napos, száraz idő várható - írja a Köpönyeg.hu. Esetleg este az Alpokalján lehet zápor.

25 és 30 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Kedden a ragyogó napsütést átmeneti felhősödés zavarja. A szél megerősödik. Csupán egy-egy zápor, esetleg zivatar fordul elő. 26 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön hasonló időjárás ígérkezik mindkét nap: DNy-on gyakran lesz felhős az ég, és zápor is előfordul; ÉK-en nagyrészt napos idő valószínű. A hőmérsékletben alig lesz változás: délutánonként 27 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Boldog névnapot!

Június 12. az év 163. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 202 nap van hátra.

Ma a Villőket köszöntjük.

A Villő magyar eredetű női név, újabb keletű magyar névalkotás, Kodály Zoltán 1925-ben szerzett gyermekkórusának címe nyomán. A villő szó a villőzés (régi magyar téltemető szokás) során énekelt versekben fordul elő. Valószínűleg a latin villus szóból ered, aminek a jelentése 'lomb' – mivel a lányok villőzéskor fűzágakkal járták a falut –, és összefügghet a szlovák víla szóval is, amelynek jelentése 'tündér'.

Távkapcsoló

A TV2 a Pókember második részét adja az Ezek megőrültek! után, az RTL Klub a Dr. Csontot folytatja, a Viasat3 21 órától a Luciferből ad újabb epizódot. A Coolon a Halálos fegyver sorozatváltozatát kezdhetjük elölről, a későn fekvőket a Prime várja a Fireflyjal, a Life-on A Kardashian sztoriból kapunk egy merítést.

Heti mozipremierek

  • Verdák 3
  • Csajok hajnalig
  • Határidős esküvő
  • Volt egyszer egy Venice
  • Out