Új eljárás lesz a lúgos orvos ügyében

Lúgos támadó ítélet fővárosi ítélőtábla bíróság Renner Erika, a gyermekorvos bosszúból maró lúgot öntött volt barátnőjére
Vágólapra másolva!
Új, másodfokú eljárást rendeltek el annak az orvosnak az ügyében, aki a vád szerint maró lúgot öntött a volt barátnőjére nemi szervére. Az orvost korábban másodfokon 9 év börtönre ítélték, ez ellen azonban fellebbezett.
Vágólapra másolva!

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla határozatát és új másodfokú eljárást rendelt el a Kúria kedden annak az orvosnak az ügyében, akit azzal vádolnak, hogy 2013-ban bántalmazta, majd lúggal öntötte le volt barátnőjét.

Az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2016 tavaszán maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt négy év börtönre ítélte az orvost, mellékbüntetésként pedig öt évre eltiltotta orvosi hivatása gyakorlásától.

Idén márciusban a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla már a súlyosabban büntetendő életveszélyt okozó testi sértésnek minősítette a történteket, továbbá magánlaksértés és kifosztás miatt is bűnösnek mondta ki az orvost, ezért kilenc év szabadságvesztés ítélte, továbbá végleg eltiltotta foglalkozása gyakorlásától.

Az ügyészség további súlyosításért, a védelem megalapozatlanság miatt az ítélet hatályon kívül helyezéséért és új elsőfokú eljárás lefolytatásáért fellebbezett a Kúriához. Miután az első- és a másodfokú döntés között a bűnösség kérdésében is volt eltérés, lehetőség nyílt a Kúria harmadfokú eljárására, amely kedden új eljárásra utasította a Fővárosi Ítélőtáblát.

Az orvos a vád szerint 2013 márciusában

maszkban berángatta volt barátnőjét az asszony lakásába, megkötözte, elkábította, majd levetkőztette, és leöntötte lúggal a nő nemi szervét.

A támadás után az orvos mobiltelefonokat, laptopot és iratokat is elvitt a lakásból, hogy betörésnek álcázza a támadást.

Az orvos első fokon négy, másodfokon kilenc évre ítélték. De egyik büntetés sem volt jogerős.

Fotó: Mudra László - Origo

Az orvos korábban minden ítélet után szabadon távozhatott.

Arról, hogy mi történt a tárgyaláson, illetve, hogy mivel indokolta döntését a bíró, hamarosan újabb cikkben számolunk be.