Németh Szilárd: A Jobbik veszélyezteti Magyarország biztonságát

Németh Szilárd
Budapest, 2017. június 6. Németh Szilárd, a Fidesz képviselője napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. június 6-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Jobbik maga a korrupciós párt, és veszélyezteti Magyarország biztonságát - mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke.
Vágólapra másolva!

Az országgyűlési képviselő azt mondta: Zagyva György Gyula, "a Jobbik kampányarca" néhány napja "egy szélsőliberális, már-már anarchista szervező", Gulyás Márton videoklipjében tűnt fel, amelyben többen, "a szélsőbaltól a szélsőjobboldalig", összefogva

"kőkeményen nekimentek hazánk alkotmányos rendjének".

Arról "prédikálnak", hogy a 2018-as parlamenti választáson kellene kezdeni valamit egy új rend létrejöveteléért - fogalmazott, úgy értékelve: ez "az ország demokratikus és alkotmány berendezkedése elleni támadás jobbikos részvétellel".

Németh Szilárd: A Jobbik plakátkampánya a korrupció melegágya Forrás: MTI/Kovács Tamás

"A korrupció melegágya"

Németh Szilárd hozzátette: a videó közzététele után Zagyva György Gyula "visszaszaladt a szélsőjobboldalra", és megfenyegetett egy újságírót "trágár módon, lezsidózva". A Fidesz alelnöke azt is mondta a Jobbikról, hogy a plakátkampányuk "a korrupció melegágya". Hazudnak a plakátok számáról, arról, hogy kivel működnek együtt a kihelyezésükben és az árról is - sorolta, megjegyezve: reklámszakemberek legóvatosabb becslése szerint a plakátkampány 2,5 milliárd forintba kerülhet. A Jobbik éves állami támogatása 476 millió forint - hívta fel a figyelmet.

A politikus napnál világosabbnak nevezte, hogy ezt Simicska Lajos nagyvállalkozó fizette - akinek "plakáthelyein kampányolnak" -, és ezért nyilván kért valamit cserébe.

"Na, ezt hívják korrupciónak" -

mondta. Azt is kiemelte, hogy a Jobbik nem támogatja a pártok fekete finanszírozását megszüntető plakáttörvény-javaslatot, amit úgy kommentált: a Jobbik a korrupt pártfinanszírozási rendszerük fennmaradásában érdekelt. Zagyva György Gyula és a "plakátkorrupciós botrány" aláássa az ország nemzetbiztonsági helyzetét és demokratikus berendezkedését - összegezte véleményét.