A Jobbik tévéjének beszélt először nyaralásáról Botka László

Botka László Szeged polgármestere miniszterelnök-jelölt  polgármester politikus MSZP
Budapest, 2017. május 1. Botka László, Szeged polgármestere, az MSZP miniszterelnök-jelöltje beszédet mond pártja majálisán a Városligetben 2017. május 1-jén. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Érdekes és sokatmondó videóra bukkant a SZEGEDma.hu, amelyen a Jobbik-közeli Nemzeti1TV-nek nyilatkozik a nyaralásáról az MSZP-s Botka László, aki egy hónapja hirdetett bojkottot a kormánypárti, illetve fideszesnek mondott médiával szemben. Botka elárulta, hogy a tengerparton nyaral majd, de azt nem, hogy melyiken. A szocialista miniszterelnök-jelölt luxusnyaralásai és vagyona körül meglehetősen sok botrány volt az utóbbi hónapokban. 
Vágólapra másolva!

A jobboldali radikális Alfahír hírportál közölt hétfőn egy cikket, benne az N1TV videójával, melyen politikusokat kérdeznek arról, hogy töltik a nyarat, fognak-e dolgozni is, és hová mennek pihenni.

A szegedma.hu cikke szerint érdekesség, hogy a hét nyilatkozó közül az egy szem LMP-s Sallai R. Benedek mellett három jobbikos (Vona Gábor, Gyöngyösi Márton és Lukács László) és három MSZP-s (Gúr Nándor, Tóbiás József és Botka László) tűnik fel. Azaz: Botka a radikális tévén szívesen nyilatkozott a nyaralásáról, amiről korábban hallgatott. Csakhogy a szocialista miniszterelnök-jelölt maga kezdeményezte májusban a „Fidesz-pártsajtónak" titulált újságok elleni ellen teljes szocialista bojkottot. Úgy tűnik a Jobbik TV-jét megfelelő fórumnak tartja, azt nem bojkottálja.

A Jobbik tévéjét nem bojkottálja Botka László Forrás: MTI/Mohai Balázs

Botka egyébként azt mondta a videóban, hogy tengerparton nyaral majd egy-két hetet, de azt a felesége szervezi.

Arról nem beszélt, hogy melyik tenegerparton.

Milliós órák és luxusnyaralás

Mint arról korábban beszámoltunk, miután lebuktatta a Ripost, bekerült a luxuskaróra és 300 négyzetméternyi telekrész is Botka Lászlónak, a szocialisták miniszterelnök-jelöltjének a javított vagyonbevallásába.

A saját pártjában egy ideje "Rolex Lacinak" nevezett

politikus a luxusautóját viszont még mindig nem vallotta be. Pedig ő az üzembentartó. Ezenkívül Botkának három lakó- és egy üdülőingatlanban van tulajdonrésze.

Mint arról korábban szintén beszámoltunk, milliókba kerülhetett Botka László idei maldív-szigeteki kiruccanása az Origo számításai szerint. Szeged baloldali polgármestere korábban elismerte, hogy

nagyon szereti a búvárkodást az egzotikus szigeteken,

de mióta gazdagellenes kampányba kezdett, szeretné eltüntetni ezeknek a nyomait. Egyébként idén is a Maldív-szigetekről küldte el ultimátumát az MSZP-nek arról, hogy milyen feltételekkel vállalná a miniszterelnök-jelöltséget.