Jobbikos szexbotrány: megijedt a pertől a bozótban lebukott frakcióvezető

Vágólapra másolva!
A volt barátnője kérésére elhalasztották Volner János, a Jobbik frakcióvezetőjének a perét a Riposttal szemben. Az újság egy évvel ezelőtt közölte azokat a fotókat, amin a politikus egy bokorban tartózkodik egy fiatal nővel. Volnernek egyébként nem ez volt az első zűrös ügye, mivel korábban több cége is fantommá vált.
Vágólapra másolva!

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője volt barátnőjének a kérésére elhalasztották azt a pert, amit a Ripost ellen indítottak. A per alapja, hogy a lapban olyan képek jelentek meg a jobbikos képviselőről, amin éppen egy bokorban tartózkodik egy fiatal nővel. A bíró azt javasolta, hogy Volner gondolja át, hogy egyáltalán akar-e pert.

Egy bokorban fotózták le Volner Jánost, a Jobbik frakcióvezetőjét meglehetősen furcsa helyzetben Forrás: Ripost

Pisilés és cigizés volt az indok

2016 júniusában jelent meg a Riposton néhány kép a Jobbik alelnökéről. A fotókon az látható, hogy Volner egy Pécel határában lévő bokros területre lehúzódott az autójával egy fiatal nő társaságában, aki nem a felesége.

A fotókat egy olvasó készítette, aki egy benzinkútról követte őket. A jobbikos politikus azzal magyarázta az esetet, hogy hölgyismerősének

pisilnie kellett és egy szál cigarettát is elszívott.

Arról viszont nem akart beszélni, milyen a viszonya a feleségével és azzal a nővel, akivel titokban lefotózták. A Ripost szerint a nő, akivel Volner Jánost lefényképezték, a Jobbik-frakció jogásza. A párthoz közeliek pedig azt mondták, régóta tart köztük a viszony.

Az eset után Volner feljelentést tett, mert szerinte titkosszolgálati eszközök alkalmazásával figyelték meg politikusi minőségében. Ezt a feljelentést később elutasították. Később Volner János nem vált el, hanem "visszakullogott a családjához", míg Volner barátnőjére, akivel a bozótosban lefotózták, szemet vetett Tyirityán Zsolt, a betyársereg vezetője.

Volner János saját kérésére halasztották el a pert Forrás: Ripost

Fantommá vált cég

Volner János korábban azzal került be a hírekbe, hogy cégei fantommá váltak. Eredetileg az ATV hozta nyilvánosságra, hogy Volner egyik cégét, a Gavron Kft.-t az „iregszemcsei cégtemető" néven emlegetett, kiterjedt bűnügy egyik – időközben elítélt – szereplője vette meg: a cégtemetőben több száz, tartozással terhelt cég „tűnt el". Köztük a Volner által alapított Gavron is, amely a Szekszárdi Törvényszék szerint 12,3 millió forint adótartozással vált köddé. A vevő százezer forintért vette meg Volneréktól a céget.

Az ATV szerint jóval a cég eladása előtt, 2006 és 2007 során keletkezett több mint tízmillió forint adóhiány, miután Volnerék jogosulatlanul vontak le általános forgalmi adót.

Volner akkor beperelte az ATV-t, de a pert elvesztette,

és mint a Magyar Idők cikkéből később kiderült, az ítéletet nem fellebbezte meg.

De ezenfelül további három cég, a Volner Bútor, a Prezent Bútor és az Építőanyagpláza is Volnerhez köthető. Közös a cégekben, hogy mind a hármat rövidebb-hosszabb működés után a cégbíróság törölte, ami jellemzően fizetésképtelenség, behajthatatlan adótartozás, illetve a cég fantommá válásának megállapítása után következik be.

Volner végül visszakullogott a feleségéhez Forrás: MTI/Soós Lajos

Felesége nevére íratta az ingatlanait

Később kiderült, hogy minden értékesebb ingatlanját a felesége nevére íratta: egy 1500 m2-es telken álló 180 m2-es családi házat, egy üdülőt Budapesten a XI. kerületben, Zalatárnokon egy 3229 m2-es szőlőt, Pusztaedericsen egy szántót és legelőt, Szentkozmadombján egy beépítetlen belterületet. Egy általunk megkérdezett jogász akkor azt mondta: ha ezt azért tette, hogy a vagyonát megmentse, akkor valószínűleg hibázott.