Orbán Viktor: Elsőként bizonyítottuk be, megállítható a népvándorlás

Orbán Viktor
Budapest, 2017. június 17. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a rendőr tiszthelyettesek ünnepélyes eskütételén Budapesten, Hősök terén 2017. június 17-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyarország elsőként bizonyította be, hogy a megállíthatatlannak nevezett népvándorlás megfékezhető, megállítható és visszafordítható - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Hősök terén, ahol 1206 rendőr tiszthelyettes tett ünnepélyes esküt szombaton.
Vágólapra másolva!

"Elsőként mutattuk meg azt is:

- mondta Orbán Viktor a határvadászok előtt.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A miniszterelnök hozzátette:

Ha ugyanis hagyták volna az ellenkezőjét, akkor Európába még mindig százezerszám özönlenének ismeretlen bevándorlók Magyarországon keresztül - mondta a kormányfő.

- tette hozzá Orbán. Szerinte azonban vannak olyanok is, akik azt is elfogadnák, hogy Magyarország jövőjéről is máshol és mások döntsenek. Ugyanakkor: a magyarok nem hallgattak azokra a "szirénhangokra", amelyek szerint egy rendes ország mindenkit habozás nélkül beenged, akit az embercsempészek odaszállítanak.

- jelentette ki a kormányfő, kiemelve: Magyarország nem várt másokra, nem keresett kifogásokat, nem félt a bírálatoktól, amikor a "migrációs invázió" teljes erejével nehezedett rá, hanem megszervezte a védelmet.
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a magyar hős különös fajta, ugyanis "mifelénk nem azokat hívják hősöknek, akik másokat leigáznak", sokkal inkább azokat, akik elég bátrak ahhoz, hogy saját kezükbe vegyék hazájuk sorsának irányítását, akik megvédik a szabadságunkat, a családunkat, az életformánkat, a hazánkat.

A határvadászokat emberségre, határozottságra és a törvények betartatására kérte Orbán Viktor,

arra, hogy olyan példát mutassanak, amelynek híre megy, és amelynek hatására egyetlen embercsempésznek és terroristának sem fordul meg a fejében, hogy ezen az útvonalon bárkit bejuttathat Európába.
Az 1206 rendőr tiszthelyettes kinevezése - a Készenléti Rendőrség háromezres létszámbővítésének negyedik ütemében - május 1-jétől, illetve július 1-jétől hatályos.
Az eskütételen Orbán Viktor mellett jelen volt Pintér Sándor belügy- és Simicskó István honvédelmi miniszter is.