Orvosi hiba miatt bénulhatott le egy kisfiú

Vágólapra másolva!
Szinte teljesen lebénult egy nagycserkeszi kisfiú, akit négyszer kellett megműteni. A 8 éves Józsika szívbetegen született, és 2 éves korában bénult le először. A nagymama azt mondta a TV2 hírműsorának, a Tényeknek, hogy szerinte az orvosok hibáztak, mert túl későn, a második bénulás után műtötték csak meg a fiút.
Vágólapra másolva!

A Tényeknek a nagymama elmondta, hogy hozzá került a kisfiú, mert a szülők nem akarták elvállalni a beteg gyerek nevelését. Józsika szívbetegen született, agyában pedig leállt a keringés és lebénult. A fiút azonnal elvitték az orvoshoz, de a szülők szerint ekkor még nem foglalkoztak vele, csak azután, hogy másodjára is lebénult. A nagymamája szerint

azért romlik egyre jobban a fiú állapota mert túl későn műtötték meg.

A nagymama elmondta, hogy decemberben a fiúnak egy újabb agylágyulása volt, stroke-ot kapott és nyolc hónapig orrszondán keresztül evett és két hónapig tartózkodott az intenzíven.

A kisfiú babakocsiba kényszerült, ugyanis alig tud ülni, beszélni pedig egyáltalán nem képes. A nagymama szerint

rémisztő epilepsziás rohamok törnek rá, és neki ilyenkor is helyt kell állnia.


– mondta a nagymama rámutatva a tanyasi környezetre.

Egy civil szervezet segíti őket, akik legutóbb ruhaadományokat hoztak nekik. Igaz a nagymama is elmegy néha napszámba dolgozni, de a fő bevételt a családnak a nagypapa nyugdíja teszi ki, ami nagyon kevés, mindössze 80 ezer forint.

A család abban reménykedik, hogy Józsika egyszer a saját lábára áll, ugyanis volna számára olyan kezelés, ami ezt elősegítené.

A Tények kereste az illetékes kórházat, mert szerette volna kideríteni, hogy miért nem operálták meg a kisfiút, de a kórház egyelőre nem válaszolt a megkeresésre.