Összevissza hazudozik Ózd jobbikos polgármestere

Janiczak Dávid Jobbik meztelen
Janiczak Dávid
Vágólapra másolva!
Gyerekes hazugsággal jelentkezett Ózd jobbikos polgármestere, Janiczak Dávid. Az történt, hogy egy helyi képviselőnek, Arany Géza Lászlónak egyszerűen elege lett az elmúlt időszakban mutatott jobbikos politikai irányváltásoktól és átült a Jobbik frakciójából a függetlenek közé. Janiczak érezte, hogy az újabb kilépés kellemetlen a pártnak, ezért úgy okoskodott, jobb, ha ő borítja az asztalt és nagy rössel bejelentette, hogy a Jobbik kizárta a soraiból Aranyt. Fél napra rá, hogy amúgy a képviselő vette a kalapját és maga hagyta ott a pártot. 
Vágólapra másolva!

Váratlanul kilépett az ózdi Jobbikból Arany Géza László önkormányzati képviselő, a jövőben pedig függetlenként politizál tovább. A távozás hátterében az áll, hogy a Vona Gábor vezette párt olyan manőverezésbe (értsd: néppártosodás) kezdett, amelyet Arany vállalhatatlannak tart.

- nyilatkozta az Origónak Arany Géza László telefonon, amikor a kilépés körülményeiről kérdeztük. Emlékeztetett rá, hogy a Dunakanyarban nyolc jobbikos alapszervezet oszlott fel az elmúlt fél évben, amely folyamatot szintén Vonáék (ál)balratolódása indította be. "Az egész néppártosodás nem szól másról, mint hogy módszeresen levadásszák azokat, akik a mai napig tartják magukat az eredeti értékrendhez" - fogalmazott.

Arany Géza László Forrás: Origo

Arany arról beszélt, hogy a június 1-jén meghozott döntését egy hosszú, másfél éves vívódás előzte meg. Az utolsó csepp a pohárban a két nappal korábban, tehát május 30-án tartott jobbikos taggyűlés volt Ózdon, az ott elhangzottak miatt határozott úgy, hogy a jövőben

sem az arcát, sem pedig a tisztességét nem adja a Jobbikhoz.

Próbáltuk megtudni tőle, hogy pontosan mi történt az ózdi gyűlésen, de elhárította a kérdést azzal, hogy nem lesz áruló. Annyit közölt, hogy a helyi választási kampányt tervezték és az ehhez kapcsolódó feladatokat osztották szét.

Janiczak meghajlítja a valóságot

Arany Géza László nem csak alapítója az ózdi Jobbiknak, hanem országosan is ismert tagja a pártnak, már Morvai Krisztina európai uniós parlamenti kampányában (2009) is dolgozott. A Jobbikból való távozása egyrészt érzékenyen érinti az ózdi önkormányzati vezetést, ugyanakkor súlyos üzenet országos szinten is. Nem csoda, hogy Ózd jobbikos polgármestere,

a lehallgatási botrányba keveredő Janiczak Dávid mindent megtett azért, hogy meghamisítsa Arany dobbantását.

Igaz, meglehetősen gyerekes trükköt vetett be, még pedig azt, hogy miután a hónap elején a képviselő bejelentette Janiczaknak, hogy kilép és ott hagyja a helyi Jobbikot, a polgármester egy fél nappal később soron kívül kizárta Aranyt a pártból. Annak ellenére, hogy a képviselő addigra már maga ült át a függetlenek közé.

Janiczak megpróbálta úgy beállítani a szituációt, hogy ő kezdeményezte Arany eltávolítását, nehogy úgy tűnjön, hogy a képviselőnek volt baja a párttal.

- mondta Arany. A pucérkodásáról hírhedtté vált Janiczak rekord gyors álretorziója mögé aztán az országos elnökség ugyancsak villámsebességgel, már másnap odaállt, hogy közös erővel kezdjék el zsarolni Aranyt, hogy adja vissza a mandátumát. Vona Gáborék azzal támadták, hogy tartsa meg a Szent Koronára tett esküjét. "A képviselői helyemet megtartom, háromszor esküdtem fel arra, hogy nem politikai showkban veszek részt, nem a párt, hanem a nemzet építés a cél. Én továbbra is ehhez tartom magam, ők viszont már teljesen mást csinálnak" - reagált Arany.

Janiczak Dávid ruha nélkül Forrás: Facebook

Hiába álltak ki többen is a képviselő mellett, Janiczakék nem álltak le és azt találták ki magyarázatként, hogy Arany sértődésből távozott a Jobbikből, mert nem őt, hanem Farkas Péter Barnabás, helyi alpolgármestert állítják ki végül a 2018-as választásokon országgyűlési jelöltként.

Ez szintén hazugság volt, hiszen a 65 éves Arany soha nem akart indulni.

Az ex-jobbikos képviselő úgy kommentálta ezt a verziót, hogy "halálra röhögi magát", és esze ágában sem volt bejutni a parlamentbe, ha felkérték volna, akkor is visszautasította volna a lehetőséget. Már csak azért is, mert szerinte "a Tisztelt Házban nem gondolkodó magyar emberek vannak, hanem gombnyomogató gépek". Arról is beszélt, hogy sajnálja, hogy Janiczak azt az utat választotta, hogy tücsköt-békát kiabál rá, de nem fogja felvenni a kesztyűt, még akkor sem, ha tudja, milyen emberi tulajdonságokkal bír a polgármester. Sőt, igazából köszöni, hogy kizáratta.

A tévémániás Vona Gábor

Aranynak a Jobbik elnökségéről is megvan a véleménye, azt mondta, hogy mióta elindult a néppártosodás, azóta van minden Simicskától Sorosig. Azt érzékelte, hogy a Jobbik első sora már azt sem tudja, melyik népet szolgálja, egyszerűen csak hatalomra akar kerülni. "Isten őrizzen ebben segédkezni nekik" - jegyezte meg.

Vona Gábor mikrofonba mond Forrás: MTI/Beliczay László

Arany többször hangot adott nemtetszésének, még Vona Gábornak is írt levelet, a pártelnök helyett viszont valamelyik szárnysegédje reagált. A képviselő azt kérte, hogy havonta egy alkalommal a területi országgyűlési képviselő referáljon arról a helyi szervezeteknek, hogy mi zajlik az elnökségben. Ez nem történt meg. Arany úgy tudja, Vona a belső kontroll megteremtése helyett inkább azzal volt elfoglalva, hogy önálló tévéje legyen.

- állította. Arany Géza László az Origónak azt mondta, hogy így már nem akar részt venni a Jobbik életében, és szeretné felszabadultan, tisztességgel ellátni a képviselő munkáját, nem azt nézve, hogy mit szól Janiczak Dávid.