A Fidesz szerint a baloldal azért állt egy gyerekeket, diákokat átverő, adócsaló ügyvéd mögé, mert az egyik bizalmi emberük és már sok piszkos ügyben állt a rendelkezésükre.

Azért állt a baloldal Czeglédy mögé, aki legutóbb gyerekeket és diákokat vert át azzal, hogy munkájukért nem kapták meg az ígért bért, mert

ő az egyik bizalmi emberük, akire már sok piszkos ügy elintézésben tudtak számítani

- mondta Németh Szilárd. A Fidesz alelnöke emlékeztetett, hogy az MSZP előbb egy terroristát, Ahmed H-t mentegetett, most pedig Czeglédy Csaba mögé áll, aki nem mellesleg egy visszaeső bűnöző. Botka László és Gyurcsány Ferenc ügyvédjét ugyanis már 2002-ben is egy iskolaszövetkezeti ügyben ítélték el.

A képviselő szerint az MSZP mellett a DK is a korrupció oldalára állt Czeglédy Csaba támogatásával, hiszenszombathelyi önkormányzati képviselőként nemcsak politikai, hanem ügyvédi munkát is végzett nekik.

Az ügyvéd két nagy halat fogott magának, ugyanis az MSZP és a DK legbizalmibb ügyvédjének számít, hiszen ő védte Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnököt és Botka Lászlót, az MSZP miniszterelnök jelöltjét is - mondta Németh Szilárd.