Gulyás: Az MSZP már saját magával sem ért egyet a Jobbik korrupciós ügyében

Gulyás Gergely, Az Iskolamosdó Felújítási Program jó alkalom az összefogásra. Gubányi Károly Általános Iskola, Pilis.
2017.06.14 Fotó: Csudai Sándor
Gulyás Gergely, Az Iskolamosdó Felújítási Program jó alkalom az összefogásra. Gubányi Károly Általános Iskola, Pilis. 2017.06.14 Fotó: Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
A kormánypártok tiszta viszonyokat szeretnének a pártok kiadásaival kapcsolatban - mondta Gulyás Gergely, a törvényalkotási bizottság elnöke.
Vágólapra másolva!

Mint kifejtette: „látják a korrupciós botrányt, ami a Jobbikot elérte a plakátügyben”. Hozzátette: ennek orvoslására részben

az MSZP korábbi javaslata is alkalmas lehet,

ezt megvitatnák a kormánypártok.

A törvényalkotási bizottság szocialista alelnökének, Bárándy Gergelynek hozzá intézett nyílt levelére utalva ugyanakkor kifejtette: ha a szocialisták már önmagukkal sem értenek egyet, akkor készek egy átfogó szabályozás elfogadására. Ez valamennyi közpénzből támogatott szervezetre - a kormányra és az állami tulajdonú gazdasági társaságokra nézve is - előírná, hogy a piaci listaáron lehet a plakáthelyeken hirdetni, ettől csak nyílt közbeszerzéssel lehetne eltérni.

Gulyás: Bárándy Tóth Bertalant vádolja aljassággal Fotó: Csudai Sándor - Origo

Bárándy Gergely csütörtök este nyílt levélben azt írta, hogy a bizottság MSZP-s tagjai nem nyújtottak be a testület pénteki ülésének napirendjén szereplő javaslathoz módosító javaslatot. „Az MSZP-tagok kezdeményezéseként feltüntetett javaslat egy ötpárti egyeztetéssel összefüggésben, annak szakmai anyagaként megküldött szakmai tervezet volt, melynek a bizottság eljárásához semmi köze nincs” - állította az ellenzéki képviselő, aki „aljas politikai célokat szolgáló tettnek” tekinti, hogy módosító javaslatként kezelik a „szakmai anyagot”.

Gulyás Gergely erre úgy reagált, hogy

az ellenzéki képviselő saját frakcióvezetőjét, Tóth Bertalant vádolja aljassággal,

aki az említett javaslat előterjesztője, sőt Tóth Bertalan állítása szerint annak előterjesztője az összes bizottságba delegált MSZP-tag. „Kritikusak vagyunk a szocialistákkal szemben, de ilyen mértékű önkritikát nem várunk tőlük” - jelentette ki Gulyás Gergely.