Tragédia a Dunán: megpróbált segíteni a testvérén a kisfiú, de a hullámok őt is elragadták

2017.06.26. 18:52

Továbbra is keresik azt a kislányt, aki délután merült el a Dunában Budapesten, a XXII. kerületben. Egyelőre eredménytelenül, pedig több hajó is pásztázza a vizet, és egy búvár is keresi. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt a körülmények tisztázása érdekében nyomozást indított.

A 6-os főúttól néhány méterre játszott a Duna-parton a két kisgyerek.

Úgy tudjuk, a nagy melegben előbb a kislány ment be a vízbe. Csakhogy elmerült.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Azonnal utánament a testvére, hogy segítsen neki. De pillanatok alatt ő is elsüllyedt. Egyik gyerek sem tud úszni. Ráadásul ez egy nagyon kiszámíthatatlan rész. Van, ahol térdig ér a víz, egy lépéssel arrébb pedig már több méter mély.

A kisfiúnak óriási szerencséje volt. Őt a víz egy uszály felé sodorta, amelynek legénysége azonnal kimentette.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Közben hívták a mentősöket, akik helikopterrel pillanatok alatt odaértek. A kisfiút azonnal elkezdték újraéleszteni, aztán kórházba vitték.

Közben a területet, ahol a gyerekek bementek a vízbe, ellepték a katasztrófavédők, a mentősök, és a rendőrök. Utóbbiak egy nagyobb területet kordonnal zártak le.

A rendőrök és a katasztrófavédők kishajókkal kutatják az eltűnt gyereket, és egy búvár is részt vesz a keresésében.

A BRFK sajtóügyelete az MTI érdeklődésére azt közölte, a kisgyermekek külföldi állampolgárok. 

A rendőrség honlapjára feltett közlemény szerint gondatlanságból elkövetett emberölés miatt a körülmények tisztázása érdekében nyomozást indítottak.

Egy helyi nő azt mondja: az eset kísértetiesen hasonlít, egy három évvel ezelőtti balesetre. Akkor is egy kislány merült el a vízben, ugyanott, ahol ma a két gyerek.

Egy fiatal lány, aki a közelben lakik, azt mondja, erre a részre, főleg nyáron nagyon sokan jönnek. Kirándulni, kutyát sétáltatni, vagy napozni. A vízbe azonban - pont a kiszámíthatatlansága miatt -, csak nagyon kevesen mernek bemenni.