A belügyminisztertől kér segítséget a falu, amelyet elvert a jég

ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ családi ház ÉPÜLET Lakóépület megrongált épület viharkár
Megyaszó, 2017. június 21. Lakóházak, melyeknek tetejét megrongálta a jégeső a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón egy heves zivatar után 2017. június 21-én. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult segítségért az elmúlt héten jégveréssel sújtott Megyaszó polgármestere, Hajdú Istvánné - írta az Észak-Magyarország szerdán.
Vágólapra másolva!

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap cikke emlékeztetett arra, hogy egy héttel ezelőtt történelme legnagyobb pusztulását élte át Megyaszó, egy zivatar kíséretében átvonuló jégverés fél óra alatt hatalmas rombolást hajtott végre a falu házainak négyötödében.

Ötből négy ház tetejét tönkretette a zivatar a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón Forrás: MTI/Vajda János

A település

767 lakóingatlana közül 537-nek megsérült a tetőszerkezete.

Az önkormányzat, amilyen gyorsan lehetett, segített, hogy mihamarabb elvégezzék a legfontosabb kárelhárítási munkákat. Összefogással sikerült elérni, hogy minden megsérült épületet fólia borít, ez az állapot azonban nem tartható sokáig, újra kell rakni a tetőket, sokaknak nincs biztosításuk, ezért levelet írt a belügyminiszternek a polgármester, kérve a segítséget - írta az Észak-Magyarország.