Hatalmas szeméthalmot hordtak össze az emberek az egyik zuglói utcában a lomtalanítás alatt. A szemetet aztán senki nem vitte el - tudta meg a TV2 hírműsora, a Tények.

Óriás hegyet építettek szemétből Budapest XIV. kerületében, Zuglóban. A hatalmas szemétkupac elhordásához valószínűleg 15 szemétszállító teherautó is kevés lesz. Az egyik utcába teherautó számra hordták a veszélyes hulladékkal teli szemetet. 

A Tények a helyszíni riportjából kiderül, hogy az utca egyik részét járhatatlanná tette a rengeteg szemét. Szabálytalanul,

a város más területéről is teherautókkal hordták ide a háztartási szemetet. Pedig mindenkinek a saját háza elé kell gyűjtenie lomtalanításkor a hulladékát.

Az ott élők szerint 10 nappal ezelőtt még csak pár talicskányi építési törmelék volt a parkban. De napról-napra nagyobb lett a szeméthegy. 

A nyári lomtalanításban június 18. és július 2. között lehet a lomokat kihelyezni Zuglóban.

Az FKF, Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szerint napokon belül felszámolják a hulladékkupacokat.

Ha este 18 óra után kiteszi a hulladékát, a másnap mire hazaér a munkából már nyoma sem lesz a szemétnek. Ha ezt az időt mindenki betartaná nem borítana mindent el a hulladék- mondta Dorogi Gabriella az FKF szóvivője.

A hulladéktörvény szerint a lomtalanításra kihelyezett tárgyak elvitele lopásnak számít, mert a lomtalanításkor kihelyezett tárgyak a kihelyezés pillanatában a Fővárosi Közterület-f enntartó Zrt. tulajdonába kerülnek.