Borzalmasan indult az álomnyaralás, végül sikerült szállást találni minden magyar turistának, akik a Green Holidays utazási irodán keresztül mentek Törökországba.

Kiss Gábor ankarai magyar nagykövet az M1 aktuális csatornán elmondta, a180 fős magyar csoportot két helyen sikerült elszállásolniuk éjszakára. Vannak, akik reggel rögtön a repülőtérre indultak, hogy hazamehessenek.

Kiss Gábor mindenkinek azt ajánlja, hogy vegyék fel a kapcsolatot az Uniqa biztosítóval, akiknek pedig utasbiztosításuk is van, azok is kezdjék el az ügyintézést.

Forrás: Sputnik/Valeriy Melnikov

A Green Holidays Kft. vasárnap ment csődbe. Aznap délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. Novák Zsuzsanna a családjával ment nyaralni, de csak a 10 órás repülőút után tudták meg, mi történt az utazási irodával. Telefonon már nem érték el őket – mondta az M1-nek.

A Green Holidays honlapján vasárnap este azt közölte, hogy a társaság vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt. szolgáltatja. A szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg. A kárenyhítés módjáról a biztosító dönt.