Még az evőeszközöket is elvitte a lakásból a csaló albérlő

szoba, ház, sértett
Vágólapra másolva!
Egy szegedi társasház egyik lakója értesítette a lakástulajdonost, hogy albérlője egy kisteherautóba pakolja ki a bútorokat. Mire a tulajdonosnő odaért, már csak az üres lakás fogadta. A csaló kiköltözött, de még a légkondicionáló távirányítóját is magával vitte.
Vágólapra másolva!

Évek óta Szeged utcáit járja egy férfi, nevezzük csak a keresztnevén: Tamás, aki milliós összegeket csal ki gyanútlan emberektől. Ez történt Chovanecz Katával is. Több mint 2 és fél millió forinttal károsította meg a kétgyerekes anyát. Áldozata médiahadjáratot indított a csaló ellen, hogy ne lehessen több károsultja. Azóta több tucat hozzá hasonló embert ismert meg.

Forrás: Origo

Az Origónak köszönhetően talált egymásra Chovanecz Kata és egy pórul járt lakástulajdonos. A csaló ezúttal is a szokásos módon járt el. Megtévesztő történetet talált ki:

borkereskedőnek, egyéni vállalkozónak adta ki magát.

A lakástulajdonost pedig biztosította arról, hogy minden hónapban tisztességesen fizeti az albérleti díjat.

2016 januárjában meg is kötötték a szerződést. Másfél évig a férfi rendesen fizetett, minden rendben volt. Egészen mostanáig. A nő azt mondja, hogy egy hete lett neki igazán gyanús Tamás, amikor

azt hazudta neki, hogy átutalta a bérleti díjat.

Egy közönséges csaló

Mivel két nap múlva sem érkezett meg a pénz, a lakás tulajdonosa kérdőre vonta a bérlőjét. A férfi azt mondta, egy barátja utalta a pénzt, aki hirtelen eltűnt, ezért elnézést kér, és majd hétfőn ő maga utal. A pénz nem ment át, ezután folyamatosan azzal hitegette a nőt, hogy most már tényleg egy óra múlva utalja át az összeget, de ez azóta sem történt meg.

- meséli a lakástulajdonos.

Pár nappal később ismét felhívta a nőt a ház egyik lakója azzal, hogy a férfi, akinek kiadta a lakását,

közönséges csaló.

Azt is hozzátette, hogy az Origón olvasta azt a cikket, amelyben több áldozat is nyilatkozott arról, hogyan verte át őket a szegedi férfi. A lakástulajdonos is elolvasta, pont olyan megnyerőnek találta a csalót, mint a többiek.

- mondja a nő.

Odament a lakásához, de csak a férfi hűlt helyét találta, ezért felhívta, és arra kérte, hogy ő is menjen oda. Tamás azzal védekezett, hogy most nem lehet, mert éppen nem ér rá. Ekkor a lakás tulajdonosa közölte vele, hogy azonnali hatállyal felmondja az albérleti szerződést, és felszólította arra is, adja vissza a lakást a hétvégén. Az asszony meg is jelent a ház előtt egy ügyvéddel, de a csaló albérlő nem érkezett meg.

Az asszony nem tudott bemenni a lakásba, hiszen az albérlő később sem jelent meg a helyszínen. Végül Chovanecz Kata tanácsára a tulajdonos és az albérlő ügyvédje megállapodtak, így jutott be a tulajdonos a saját lakásába. Ekkor viszont újabb meglepetés érte.

Teljesen kipakolta a lakást

Tamás semmit sem hagyott, ami mozdítható Forrás: Origo

Sőt még az evőeszközöket, az ágyneműt és a légkondicionáló távirányítóját is elvitte. Mindent. Amikor az asszony felhívta, Tamás annyit írt neki SMS-ben, hogy még aznap visszaállítja az eredeti állapotot. Ez azóta sem történt meg.

Később az is kiderült, hogy Tamás másoknak azzal dicsekedett, hogy az az ő saját lakása, az ingatlanhoz tartozó autóbeállót pedig

"kölcsönadta" az egyik ismerősének használatra.

Mindezt úgy, hogy a tulajdonos semmiről sem tudott. Ahogy arról sem, hogy albérlője festőt hívott július közepére.

De nemcsak anyagi kárt okozott a szegedi férfi: a lakástulajdonos napok óta alig alszik, annyira megviselték a történtek.

- teszi hozzá a meglopott asszony.

Tamás ellen korábban zajlott már eljárás. Tavaly márciusban

részegen vezetett, és elütött egy 25 éves férfit.

Ebben az ügyben nemrég született ítélet: 3 hónap fogházra ítélte a bíróság 1 évre felfüggesztve, valamint 2 évre eltiltották a vezetéstől, és 110 ezer forintos eljárási költséget kell fizetnie.

A csaló jelentette fel az áldozatát

Chovanecz Kata Fotó: Hirling Bálint - Origo

Ezt a tárgyalást is végigülte Chovanecz Kata, ahogy a sajátját is. Tamás ugyanis feljelentette rágalmazásért. Végül hiába vártak a megjelentek: sem a felperes, sem ügyvédje nem érkezett meg a bíróságra.

"Beteget jelentettek. Az ügyvédi irodából egy ügyvéd képviselte őket, de ennél többet nem tudott mondani a bírónak. A meghallgatást augusztus végére napolták. Én előző nap találkoztam vele, és aznap délben már a belvárosban ült egy teraszon, barátaim látták, de

valószínű reggel, a meghallgatás időpontjában halaszthatatlan és sürgős orvosi ellátásra és beavatkozásra volt szüksége,

hogy nem tudott megjelenni"

- mondja Chovanecz Kata. Szegeden most arról beszélnek, hogy a "megfélemlítés és manipulálás mestere" külföldre akar költözni.