Saját apját is kirabolta a férfi, aki egy gyerekkel erőszakoskodott. Elrendelték az előzetes letartóztatását. 

Június 10-én este egy férfi akarata ellenére

megragadta egy kiskorú kezét, és magával húzta egy ózdi lépcsőházban.

Az áldozatnak sikerült kirántania magát a támadó szorításából és elmenekülnie. Ugyanez a férfi kétszer is betört egy házba, ahonnan több mint 5 millióért vett el ingóságokat, melyek között porcelánszobor, bunda, antik falióra és mesterhegedű is volt – írta az Origónak Dr. Gyurán Ildikó, a Miskolci Törvényszék szóvivője.

Júniusában az édesapja otthonába is betört.

A bejárati ajtót feszítette be. 300 ezer forint értékben lopott használati tárgyakat. Június 29-én pedig egy másik ember udvaráról akart elvinni egy talicskát és két fém kiskaput, de tetten érték.

A férfit 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésével és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. Az Ózdi Járásbíróság pedig egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását, mert úgy látták, fennáll a szökés veszélye, emellett azt is mondták, hogy

mivel a bűncselekmények elkövetését többségében a haszonszerzés motiválta, tartani lehet attól, hogy a hajléktalan életmódot folytató férfi újabb vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből kívánja fenntartani magát."

Ha bűnösnek talják, akár 7 és fél évig is börtönben maradhat.