Udo Zimmermann Weisse Rose című operája, a svájci Biel Solothurn Zenekar és Színház produkciója nyerte el a legjobb előadás díját az Armel Operafesztivál jubileumi gálaestjén a budapesti Thália Színházban, a legjobb énekesnek járó elismerést a francia Morgane Heyse szoprán kapta. Az Arte-Közönségdíjat Rufus Wainwright Prima Donna című operája érdemelte ki, a Pannon Filharmonikusok előadásában, Alföldi Róbert rendezésében. Alföldi Róbert rendező az Armel Operafesztivál tízéves történetében kiemelkedő művészi teljesítményéért eddig háromszor kapta meg a legjobb előadás díját, és most negyedszer a közönség-díjat.   

Budapest, 2017. július 4. Alföldi Róbert rendező, aki átvette a Prima Donna című Rufus Wainwright-opera produkciójának odaítélt Arte-Közönségdíjat a 10. Armel Operafesztivál gálaestjén a Thália Színházban 2017. július 4-én. MTI Fotó: Mohai BalázsForrás: MTI/Mohai Balázs

A zsűri az idén különdíjjal jutalmazta Petrovics Eszter televíziós rendezőt, a fesztivál előadásainak rendkívül magas színvonalú élő közvetítéséért. Az Operafesztivál szervezőinek célja az alapításkor az operaritkaságokat és főként kortárs műveket bemutató nemzetközi operaesemény létrehozása volt, amelyben ötvözni tudnak egy operaénekeseknek szóló nemzetközi tehetségkutató versenyt és egy évente öt produkciót bemutató fesztivált. A fesztivál tradíciói szerint nemzetközi zsűri értékelte a versenyszerepekben fellépő operaénekesek énekesi-színészi teljesítményét, tagjai feleltek a legjobb produkciónak és a legjobb előadónak járó díj odaítéléséért.