Több gyalogost is elgázolt egy ámokfutó Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy jogosítvánnyal sem rendelkező, 24 éves nő még 2015 márciusában ült az autóba. Először a járdán gázolt el egy nőt, akinek nem segített, majd egy zebrán három embert elütött. 
Vágólapra másolva!

Még 2015. március 26-án a délután ült be egy olyan autóba a nő, aminek a tulajdonosa ezt nem engedte meg neki. Budapest belvárosában, a József Attila utcában a Bajcsy-Zsilinszky út felől a Széchenyi István tér irányába indult el. Az egyik kereszteződésénél a piros lámpa miatt megállt, majd amikor a lámpa zöldre váltott, szabálytalanul, a záróvonalat is figyelmen kívül hagyva a zebrán meg akart fordulni.

A mozdulat közben két szemből érkező autóval ütközött össze.

A karambol után, amelyben senki sem sérült meg, a nő nem állt meg, hanem befejezte a visszafordulást és elhajtott a Bajcsy- Zsilinszky út irányába.

- olvasható az ügyészség oldalán.

A nő nem állt meg. Nem győződött meg a gyalogos sérüléseiről, nem segített neki, hanem továbbhajtott a kerékpárúton, majd mintegy 120 méterrel arrébb, a járdán, a zebra előtt várakozó három másik gyalogost gázolt el, akik közül

egy súlyos, a másik két áldozata pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

A vádlott még ezután sem állt meg, hanem továbbhajtva kidöntött 4 parkolásgátló oszlopot, majd egy közúti jelzőtáblának, ezután pedig még két oszlopnak is nekiütközött.

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség az ügyben maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozása, segítségnyújtás elmulasztásának és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.