Orbán Viktor: A magyar zsidóság a kormány védelme alatt áll

2017.07.06. 12:19

Izrael askenázi főrabbijával tárgyalt Orbán Viktor kormányfő. A magyar miniszterelnök arról is beszélt David Launak, hogy a hazai zsidóság a kormány védelme alatt áll.

A magyar zsidóság védelméről, támogatásáról és a magyarországi zsidó élet virágzásáról is szó esett Orbán Viktor miniszterelnök valamint David Lau, Izrael askenázi főrabbija találkozóján, csütörtökön az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Budapest, 2017. július 6. David Lau, Izrael askenázi főrabbija (b) és Orbán Viktor miniszterelnök találkozója az OrszágházbanForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly

A megbeszélésen - amelyen részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija is - Orbán Viktor biztosította vendégét:

a magyarországi zsidó közösség a kormány feltétlen védelme alatt áll.

Hozzátette azt is, hogy a magyar zsidóság - a többi történelmi egyházhoz hasonlóan - minden lehetséges támogatásban részesül. A főrabbi örömmel állapította meg, hogy a zsidó élet virágzik Magyarországon, és köszönetet mondott Orbán Viktornak az ehhez nyújtott segítségért - közölte Havasi Bertalan.