Csokoládémérnök szakirány indul az egyetemen

2017.07.07. 10:54

A Szent István Egyetem bejelentette, hogy az egyetem budapesti Élelmiszertudományi Karán elindítják az első hazai diplomás képzést azok számára, akik a csokoládé, kávé és tea szerelmesei.

Az országban számtalan ember hobbi cukrászkodik, akik jobbnál jobb édességeket tudnak készíteni, mégis szakemberhiány van az országban.

Ezért a Szent István Egyetem budai campusán lévő Élelmiszertudományi Karon 2017. szeptemberében újra elindul a Csokoládé-, kávé- és teakészítő mester szakmérnök/szaktanácsadó képzés. A szak voltaképpen levelezős lesz, így könnyen elvégezhető majd munka mellett is a négy féléves posztgraduális képzés.

A gyakorlatorientált képzésben 7 különböző tanszék oktatói mellett mestertanárként jelentős szerepet játszanak a vállalati szakemberek. A mesterek olyan neves cégektől érkeztek, mint a Szamos, a ChocoMe, a Goodwill, vagy éppen a Jacobs Douwe Egberts és a Starbucks.

A képzés kiemelt partnere a Magyar Édességgyártók Szövetsége.