Résen kell lenni a fővárosi utakon a hétvégén

Budapest Pride - 2016 július 2 Budapest Pride - 2016 július 2
Budapest Pride - 2016 július 2
Vágólapra másolva!
Péntektől a vizes vb előkészületei miatt, szombaton pedig a Budapest Pride miatt változik a forgalom és egyes metrók, villamosok és buszok menetrendje. 
Vágólapra másolva!

Péntektől egy héten át a vizes vb megnyitóünnepségének előkészületein dolgoznak a fővárosban, ezért jelentős forgalmi változásokra kell számítani.

Péntektől keddig, majd csütörtökön 22.30-tól 4.30-ig

lezárják a forgalom elől a Lánchidat,

valamint a pesti alsó rakpartot a Margit híd északi felhajtója és a Havas utca között, a budai alsó rakpartot az Üstökös utca és az Egry József utca között - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Szerdán már 18 órától lezárják ugyanezeket az útvonalakat, ezeken túl pedig 20 órától a Lánchíd utcát az Ybl Miklós tér és a Clark Ádám tér között, az Alagutat, az Ybl Miklós teret, továbbá a Fő utcát a Clark Ádám tér és a Jégverem utca között.

A forgalomkorlátozások miatt egyes járatok útvonala is módosul. A D11-es és D12-es hajóé, a 2-es, 19-es és 41-es villamosé, a 15-ös, 115-ös, 16-os, 105-ös, 916-os és a 990-es buszé.

A Pride miatt is lesznek változások

Nagyon résen kell lennie a hétvégén az autósoknak és a munkába vagy munkából hazaigyekvőknek, a vizes vb előkészületeivel párhuzamosan a szombati Budapest Pride miatt is forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A kisföldalatti a teljes vonalon közlekedik, de több állomást is lezárhatnak: várhatóan szombaton 15 óra és 18 óra között a szerelvények megállás nélkül haladnak át a Hősök tere és az Opera közötti, majd 19.30-ig a Hősök tere és az Oktogon közötti állomásokon.

A 2-es metró Kossuth Lajos téri megállóját várhatóan 14 órától 17.30-ig lezárják, a szerelvények csak áthaladnak rajta.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A 2-es villamos és a DH jelzésű nosztalgiavillamos 14 óra és 18 óra között rövidített útvonalon, csak a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik.

A 4-es és 6-os villamos 16.30-tól 17.10-ig az Oktogonnál nem áll meg. Ugyanakkor előreláthatóan 17.10-től 17.50.ig a villamosok két szakaszon, megosztva közlekednek: a dél-budai végállomásuktól a Blaha Lujza térig, a Széll Kálmán tértől pedig az Oktogonig.