Orbán Viktor: 30 százalékos béremelést kapnak a vasutasok

2017.07.08. 17:30

Orbán Viktor levelet írt a vasutasoknak, amelyben megköszönte a munkájukat és bejelentette, hogy a kormány 2017-2019 között 30 százalékkal emeli meg a MÁV dolgozóinak bérét.

Harminc százalékos béremelést ígért a vasutasoknak 2019-ig Orbán Viktor miniszterelnök. Erről levelet is írt, amelyet Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter olvasott fel szombaton, Nyíregyházán, a MÁV vasutasnapi rendezvényén.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Vál-völgyi kisvasút első szakaszának átadásán 2016. április 30-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Az MTI tájékoztatása szerint Orbán megköszönte a vasutasok munkáját és azt is bejelentette, hogy

megkezdődtek a vasútvonalak korszerűsítése, 2022-ig pedig összesen 900 kilométernyi vasúti pálya újulhat meg Magyarországon.

A magyar kormányfő úgy fogalmazott, hogy „Európa harmadik legsűrűbb hálózata azonban mit sem érne, ha nem lennének, akik minden egyes napon életet lehelnek ebbe a rendszerbe”.

Ezért a kormány 2017 és 2019 között összesen 30 százalékkal fogja megemelni a vasúti dolgozók bérét.

„Én is azt szeretném, hogy vasutasnak lenni ne csak egy szép hivatás, hanem kifizetődő munka is legyen” - írta Orbán Viktor.

A nyíregyházi rendezvényen mintegy nyolcezer vasutas és családtagjaik vettek részt, akiket Seszták Miklós is köszöntött. Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója megköszönte a vasúttársaság dolgozói iránt kifejezett megbecsülést.